woensdag 21 december 2016

Ik mocht dit jaar de ezel zijn.

Hier een bericht vanuit huize slaapgebrek.
3 kwakkelende kinderen. Bijna vakantie! Hebben jullie er ook zo'n zin in? Of blijft de plicht jullie roepen tussen kerst en nieuw?
Ik ben nu officieel between jobs. En wel voor 17 dagen. Binnenkort begin ik aan een nieuwe baan. Dat maakt dat ik nu echt vakantie heb. Alles is afgerond en dat is een heerlijk gevoel. Morgen ontbijt ik met de collega's en dan scheiden onze wegen. Wat mijn collega's nog niet weten is dat ik zonder mijn befaamde heksenkaas kom. Logistiek probleem met de boodschappen. Ik mis een ingrediënt. Ik kom nog wel een keer een bakje brengen, jongens. Heksenkaas is zo makkelijk om zelf te maken. Het is een mix van boursin  (was niet bloggende papa vergeten), mayo, peper, zout, citroensap, fijngehakte prei en fijngehakte komkommer zonder schil en zaadjes. Dit kun je gebruiken op brood, wraps en toast, maar ook als dipje voor een chipje of voor rauwkost. Een kind kan de was doen! Tenminste als je alle ingrediënten in huis hebt.
Ik kom net van het kerstdiner op school. Als klassenmoeder mag je daar bij zijn. Hoe leuk is dat? Vorige week begon de pret. De kinderen mochten zeggen wat ze wilden eten. Er kwam een lijst met vooral veel p's en wat andere dingen. Ik vind het altijd leuk om iets kerstigs te maken. Op mijn Facebookgroep "samen met je kind knutselen" zie ik de leukste creaties voorbij komen. Top gedaan, allemaal!
Kennen jullie dat liedje van vroeger? "Hij moet dit jaar de ezel zijn?"
Dat was ongeveer hoe ik me voelde, toen ik bij de lijst stond en er alleen nog pasta, pizza en p...friet over was om te maken. Ik koos voor pasta en heb me suf gepinterest om iets creatiefs te zoeken. Uiteindelijk koos ik voor een macaronimuffin. "Dan maak ik die van kerstboompasta" was mijn idee. Nou nee dus. Kerstboompasta bestaat niet meer. Ik ben gisteren (hoe gestoord ben je dan?) bij 4 supermarkten geweest. Nergens kerstboompasta. Het werden een soort van monsters van de grootgrutter. Past goed bij kerst toch? Gelukkig is het een openbare basisschool. De grootgrutter had wel kerstboomkaasjes. Die heb ik erop gelegd en de kinderen konden er nog pesto opdoen. Voor een pastagerecht dus nog best leuk.
We hebben het vanavond opgesmuld. Echt leuk om mee te maken. 22 kinderen aan tafel die rustiger waren dan de 3 bij mij thuis, oberende vaders, juffen op hoge hakken en alle kindjes met hun mooiste kleding aan. Zelf had ik voor de gelegenheid glitterogen. Eyeliner met glitters van Etos. Echt een leuk effect en ook handig om accenten met schminken aan te brengen.
Wat een tips weer! Heksenkaas, macaronimuffins en Eyeliner. Ik ben een foodie en beautyblogger in één. Het gaat goed met mijn carrière als blogger. Sommige blogs zijn al bijna 2500 keer bekeken. Gaaf! Bedankt allemaal.
Lieve, lieve volgers. Ik wens jullie een heerlijke kerst en een fijne jaarwisseling toe. Tot volgende jaar!

zaterdag 12 november 2016

Daaaaaaag statisch haar!

Tussen alle intochtgekte,  zaterdagclubjes en huishoudellende heb ik eindelijk tijd om een blog je te schrijven. Gisteren heb ik namelijk afscheid genomen van statisch haar.
Om gek van te worden! Droog weer en knetter daar gaat je haar. Zou daar de uitdrukking knettergek vandaan komen?
Het waren dus niet mijn schoenzolen of mijn jas die schuldig waren aan deze knetterende ellende. 36 winters van strakke staarten en heel veel haarlak zijn voorbij.
Ik besef me dat ik nu eigenlijk een beautyblog aan het schrijven ben. Ik en een beautyblog? Oké, ik ben niet de moeder die met Crocs en joggingbroek op het schoolplein staat. Maar ook niet de volledig opgedirkte schoolpleinmoeder. Ik zie mezelf als gemiddeld. Het onopvallende type. Ik heb ook niet veel nodig. Mijn schreeuwende peuter zorgt er wel voor dat ik toch opval. Zonder gekheid, ik ben altijd braaf en netjes aangekleed en heb 's ochtends, ondanks 3 kindjes, wel tijd voor een beetje eyeliner en mascara. Mijn nagels laat ik iedere 3 weken doen en joggingbroeken gebruik ik voor op de bank en voor als ik ga sporten.
Maar goed, nu dus toch een beautyblog.
Gisteren ging ik met de eerdergenoemde schreeuwende peuter ofwel kind 2 naar de kapper. Een mannetje dat echt elke 6 weken moet gaan, want anders is zijn kapsel iets te pompeus. Hij vindt het een feest, want hij mag van de kapper alles natspuiten. Inmiddels weet hij ook precies hoe het allemaal rijlt en zeilt in een kapsalon, maar dat is nogal wiedes als je er elke 6 weken komt. Toen kind 2 weer van volume Beatrix naar peuterjongen gemetaformoosd was, bedacht ik mijn probleem toch maar eens bespreekbaar te maken. Ik zag er namelijk uit alsof ik mijn vingers in een wandcontactdoos ofwel stopcontact had gestopt. En daar was mijn redder in nood. Natuurlijk weer retenduur, maar ik ben wel zo blij met dit gouden flesje "haarspul". Je hebt er maar een klein beetje van nodig en weg is je statische haar.
Vanaf nu ben ik niet meer die knettergekke moeder, maar gewoon prettig gestoord en met een gladde coupe. Thanks kapper!
O ja het haarspul heet Wella oil reflections  (geen aandelen).

Fijne Sinterklaastijd lieve volgers

maandag 17 oktober 2016

vrijdag 23 september 2016

Tommie Toaster

Inmiddels zijn de verkiezingen voor speelgoed van het jaar in volle gang. Mij is niks gevraagd uiteraard, maar bij deze verkies ik ook ons speelgoed van het jaar 2016.
Vorig jaar waren wij op 5 december in de Lommerbergen, waar 2 ingehuurde zwarte pieten onze bungalow bezochten. De kinderen hebben het er nog steeds over. Als je ooit de kans krijgt, doen hoor! Echt een heerlijk avondje. Op het park kun je ook de bungalow van de goedheiligman bewonderen. Toch bijzonder dat hij op zijn leeftijd dezelfde bungalow heeft als wij. Niks senioren, niks tillift, niks opastoel. Forever young! Verder kun je een pietenontbijt boeken. Ook dit was te gek (en lekker). Ik dwaal af. Die pieten brachten dus een zak met cadeautjes en hetgeen waar afgelopen jaar verreweg het meest mee gespeeld is, is Tommie Toaster. Een batterijloos  (woehoe) spel officieel voor 4+. Kind 2 kreeg dit met 2.5 en heeft er al een jaar de grootste lol mee. Je kunt de spelregels namelijk best wat vereenvoudigen.
Het idee is dat je kartonnen boterhammen in de toaster doet. Je zet hem aan en net als bij een echte toaster schieten ze eruit. Bij een echte toaster probeer je dan met je vingertoppen die boterham eruit te halen en kom je er voor de zoveelste keer achter dat die dingen best heet zijn. Of je gebuikt een vork ondanks dat je weet dat de fabrikant dit afraadt. Bij dit spel van je de bammetjes met een pan. Logisch! Misschien iets om in de grote mensen wereld ook te proberen. Dat maakt het leven een stuk luchtiger. Terug naar het spel, ik dwaal weer af. Je hebt allemaal een placemat en als je een boterham vangt, moet deze matchen met de boterhammen op je placemat. Zo niet, da heb je pech. Wanneer je nog meer pech hebt, is wanneer je de rotte vis vangt. Dan moet je namelijk een boterhammetje inleveren. Dat wordt brullen! Of je hebt een slim kind die zegt "dat doen we niet". Dat bedoel ik dus met spelregels vereenvoudigen.
Anyway, als je het mij vraagt is Tommie Toaster het speelgoed van het jaar. Categorie 2.5 tot 8 jaar (en ouder eigenlijk ook wel). Veel shopplezier! Wanneer gaan jullie beginnen?
O ja..... ik heb geen aandelen, maar je kunt het spel onder andere hier kopen.

donderdag 22 september 2016

Gratis boekje voor je kind

Hallo aan al mijn duizenden volgers,

Op de foto het avondeten wat kind 2 heeft uitgezocht voor vanavond. Het resultaat volgt op Instagram. Recept komt uit een boekje van de Bamboeclub van WNF. Voor natuurliefhebbers van 3 tot 6 jaar. Erg leuk, vooral de jaarlijkse vriendjesdag.
Via het WNF kun je nu een gratis boekje aanvragen. Klik hier
Zonder verdere verplichtingen, maar wel erg leuk als je jouw kindje ook aanmeldt daarna.
Ik heb het boekje net aangevraagd. Ben benieuwd.
Fijn weekend allemaal!

vrijdag 5 augustus 2016

Mergelrijk in Valkenburg

Wow, bijna een maand geleden alweer dat ik jullie verblijdde met, mijn altijd zo inspirerende, blogs. Al mijn duizenden volgers gingen mailen. Man, wat had ik het druk met reageren. Zo druk dat ik eigenlijk net zo goed weer eens een blog kan schrijven. Zonder dollen, ik ben aan het afstuderen. Dit betekent dat ik me helemaal suf aan het typen ben op een scriptie en dan heb ik niet altijd meer zin om nog andere dingen te schrijven. Maar vandaag wel, want het was studieloze vrijdag. We gingen hierheen . Eigenlijk wilde we naar een mergelgroeve, waar we een aantal jaar geleden zijn geweest, maar deze was helaas gesloten ivm milieutoestanden. Al googelend,  vonden we "Mergelrijk". Er op af!  Na een uurtje rijden, inclusief slechts een enkel mama-ik-moet-plassen-tafereel, waren we er. Je auto kun je voor 4 euro voor de deur parkeren. Je zit dan op loopafstand van het centrum. Wij besloten om onze prachtige bolide daar te stallen. Het straatje over en de pret kon beginnen.
Kindjes tot 4 zijn gratis en oudere kinderen en volwassenen betalen entree. Als je dan, net als wij, met een kinderwagen gaat, moet je even een stukje bergaf en daarna wachten tot iemand je binnen laat. Binnen is alles goed te begaan met een kinderwagen (of rolstoel). Het enige minpunt is, dat als je een mama-ik-moet-plassen-tafereel hebt, je weer helemaal terug moet lopen, nieuwe entreemunten moet vragen, weer bergaf mag en weer moet wachten tot ze je binnenlaten. Wees gewaarschuwd! Ons overkwam dit maar een keertje vandaag. Bel Jeugdzorg, we hebben ze gewoon geen drinken meer gegeven.
In de grot is van alles te zien. Niks engs en echt geschikt voor kinderen. Daarnaast zijn er 2 activiteiten. De eerste is het zoeken naar fossielen. We hebben behoorlijk wat schelpen uitgehakt en gezeefd. De tweede activiteit is een blokje mergel uithakken tot een kunstwerk. Ik, crea bea als ik ben, wilde captain America maken. Tips hiervoor heb ik niet, want mijn kunstwerk was een gedrocht geworden. Geen captain America, maar een soort Barbapapa. Nietbloggendepapa daarentegen bleek echt een talent in mergelbewerking. Hij maakte twee superleuke kunstwerken die ik op Instagram plaatste. En kind 1 maakte met wat hulp haar voorletter. Ze is 6 jaar en het was voor haar echt goed te doen. Ze wil trouwens haar kinderfeestje daar vieren. Hoeveel ik-moet-plassen-tafereeltjes zou je dan hebben in een uurtje rijden? Not! Dat doen we dus niet, maar terug gaan we zeker. We hebben echt een leuke middag gehad. Als afsluiting nog wat snacks besteld en een grottenbier voor de nietbloggendepapa. Weer een badge in zijn untappd rijker. Kortom, iedereen blij vandaag! Tot over een maand 😉

vrijdag 8 juli 2016

Review TY Beanieboo Coconut spel

We hebben een logé. Gezellig! Een klasgenootje van kind 1 dat ivm het werk van haar vader een paar jaar in Korea woont. Ze logeert nu voor de tweede keer bij ons. Een lieve meid die je er zo bij kan hebben. Uiteraard slapen ze nog niet. Ze kijken lekker een filmpje.
Vanmiddag speelden we een spelletje. Ik kocht het hier. Kind 1 is een enorme Beanie Boo fan en omdat haar kamer best vol raakt met die glinsterende vriendjes, was ik blij dat er ook nog andere spulletjes verkrijgbaar zijn. De levertijd is overigens vrij lang, zo'n 2 weken. Als je zoiets wil, op tijd bestellen dus.
Ze hebben verschillende Beanie Boo spellen. Memorie, Lotto, Domino, een kaartspel, puzzels en dit kokosnotenspel.
Vanmiddag hebben we het met 4 spelers gespeeld. Kind 1 en logé van beide 6 jaar, kind 2 van net 3 jaar en ik van 25+ en dan lieg ik dus niet. Met 4 spelers ben je ongeveer 10 minuten aan het spelen. Met 2 spelers zal het langer duren, want je speelt tot de kokosnoten op zijn.
Kind 2 kon prima meedoen. De leeftijdsindicatie voor dit spel is 3 tot 99 jaar. Ik denk dat afhankelijk van het kind 2.5 jaar ook zeker kan.
Je speelt met een drukdobbelsteen. Deze heeft blauwe en roze stippen. Als je hebt gegooid, pak je een kokosnoot. Zijn zowel de dobbelsteen als de binnenkant van je kokosnoot dezelfde kleur, dus blauw of roze, dan mag je de kokosnoot houden. Als je de vleermuis pakt, moet je een kokosnoot inleveren. Wie er aan het einde de meeste kokosnoten heeft, is de winnaar. Simpel, maar leuk. Dan weten jullie dat ook weer. Goed weekend! Er komt zon aan!

zaterdag 25 juni 2016

Unboxing Wij Jonge Ouders doos

Ja! De bel ging. 2 kinderen renden naar de deur. Eentje ziek en toch rende hij. Mooi!
Daar stond de in kanariegeel geklede postbezorger van DHL met een pakket.
Het pakket werd naar binnen gesjouwd. Het eerste wat ik dacht was "mooie doos". Die ga ik gebruiken voor de baby of peuterswap. Waarom mijn autocorrect peuterwapens van dit woord maakt, is trouwens ook een raadsel. Kennen jullie de term swap? Ik zal er binnenkort eens een blog over schrijven.
Die mooie potentiële peuterwapens uh peuterswap doos bleek het Wij Jonge Ouders pakket te zijn wat ik laatst besteld heb nadat ik een tip kreeg van een vriendin. Caro, hij is er!
Even leek het kerst. Ik vind het heerlijk om een doos met spulletjes te krijgen. Ik hoor manlief al denken. Krijgen? Dat kreng kost 30 euro. Nou, ik vind het dat zeker waard.
Wat "krijg" je voor die 30 euro?
Een haakpakket om een Pip muts te haken. Die gaat mee op vakantie. Haken vind ik heerlijk! En Woezel en Pip vallen hier enorm in de smaak.
Een muziekje van Woezel en Pip. Zo ongeveer het enige uit die serie wat kind 3 nog niet heeft. Die hang ik aan de box.
Een Playte, wat een bord is met beloningssysteem. Hier tot nu toe niet nodig geweest. Wij hebben goede eters. Kind 3 is trouwens deze week ook met bijvoeding a la Rapley gestart. Leuk weer!
Een kaartspel van Sesamstraat. Ja leuk!
Een DVD van Fien en Teun. Die gaat straks op. Handig voor de zieke.
Een prentenboek wat er prachtig uitziet en een dik kartonnen Nijntje boek.
Dermocare bad- en wasgel voor de kleintjes en Kneipp voor mij. Ik hoor iemand denken.....
Een MyMepal trommel waarvan je de deksel kan personificeren. Deze is meer voor fruit dan voor brood. Maar komt goed uit, want de brooddoos heeft ze al. Die hebben we de vorige keer gehad en laten bedrukken met een statieportret van het Herome princessenbal.
Een TommeeTippee zuigfles. Sorry Tommee, wij gebruiken Avent. Regio 040, alles Philips natuurlijk. Hier maak ik stichting babyspullen blij mee.
Een tweede kaartje gratis voor Ballorig wat niet icm een tienrittenkaart kan. Flauw hoor. Die gaat dus ook naar iemand anders.
En dan zat er nog een geel ei in met supersand. Ik dacht meteen aan stofzuigen en nietbloggendepapa kreeg een allergie, omdat hij laatst een hele zweverige workshop heeft gevolgd waarbij dit zand gebruikt werd. Gelukkig was kind 1 wel blij dat er ook iets voor haar bij zit.
We gaan alles uitproberen en over dingen die ons bevallen, schrijf ik een review.
Goed weekend allemaal!
O ja de doos bestel je hier.

donderdag 23 juni 2016

Ice kitchen ijsjes

Ongelooflijk hoe warm het opeens was vandaag! En meteen benauwd en klef weer. Ik hoefde gelukkig alleen de ochtend te werken vandaag. Vanmiddag besloot ik om met kind 2 en 3 naar het centrum te gaan. Even de airco in en een ijsje pakken. Verder moest er een cadeautje gekocht worden voor kind 1. Ze gaat morgen op voor haar C-diploma. We hebben een leuke Beanieboo uitgekozen.
Het ijsje aten we bij Jamin. Toen ik daar vorige week was, viel mijn oog al op de waterijsjes van Ice Kitchen. Helaas was het toen eerder weer voor warme chocolademelk met slagroom. Vandaag was het overduidelijk ijsweer.
Ik bestelde de perzik en hibiscus variant. Heerlijk! Er zaten hele stukken perzik in. 37 calorieën en anti-oxidanten zitten erin. Ben erg benieuwd of er suiker in zit. Dat kon ik op de verpakking en op deze website niet terugvinden. Er staat wel dat de ingrediënten 100 procent natuurlijk zijn, maar dat zegt tegenwoordig niks. Sommige fabrikanten vinden suiker ook natuurlijk.
Ongeacht of er suiker in zit of niet, ga ik sowieso wat andere smaken proberen. Ik voel een nieuwe verslaving aankomen.

donderdag 16 juni 2016

In bad (review Munchkin Bathtoy Scoop)

Badderen is iets wat ik erg graag doe. Terwijl ik dit schrijf, loopt mijn bad vol. Heerlijk na een lange dag! Afkoelen als het warm is, opwarmen als het koud is. Een boekje en een drankje mee. Genieten!
Helaas bestaat er zoiets als badspeelgoed wat dat rustmomentje aardig kan verstoren.
Speciaal voor jullie de top 4 van badspeeltjesellende:
1. Je wilt je welverdiende bad vol laten lopen en de badspeeltjes zijn niet opgeruimd. Je kunt ze uit een leeg bad vissen en krak daar gaat je rug. Of je vult het bad toch en gaat vervolgens de speeltjes eruit vissen. Natte handen! Niet handig voor je boek.
2. Er zit koud water in de speeltjes. Koud omdat het er al even in zit. Waarschijnlijk niet alleen brrrrrr koud, maar ook brrrrrr vies.
3. Teveel badspeeltjes. Waar laat je die ellendelingen in je strakingerichte designbadkamer?
4. Schimmels en algen, dit zijn de beste vrienden van badspeeltjes, maar niet van jou.
Laatst heb ik een hoop badspeelgoed weggedaan. Wat basics heb ik gehouden en dit kan aangevuld worden met bekers die we gewoon al hebben. Ik kocht dit ding. Makkelijk op te hangen, ook voor iemand de niet handig is. Er zit een sticker bij waarmee je het houdertje op je tegel plakt. Een kind kan de was doen. Na 24 uur mag er gewicht aanhangen. Ik heb alle badspeeltjes die door de selectie gekomen zijn in de houder gedaan en opgehangen.
Toen mijn 2 oudste in bad gingen, zagen ze het meteen. Wauw! Blauw! Het lijkt wel een dolfijn!
Er heeft niemand geklaagd over de speeltjes die weg zijn. De "dolfijn" is trouwens een speeltje op zich. En nu ga ik als 2.0 blogger natuurlijk niet zeggen dat het dol fijn is. Zo 1.0!
Als je kindjes klaar zijn met badderen, kunnen ze de speeltjes opvissen met de dolfijne dolfijn (oei nou zeg ik het toch). Terug aan het haakje en klaar! Het water loopt er vanzelf uit.
Hij hangt hier al een paar maandjes en ik zeg "topding".
O ja, ik heb geen aandelen. Er zijn van andere merken ook dit soort dingen te krijgen. Deze vond ik het mooist, maar smaken verschillen.
Badder ze!

dinsdag 14 juni 2016

Allemaal beestjes

Soms is het contrast tussen wat ik op een dag doe best groot. Vanochtend eerst gewerkt. Een zogenaamde kantoorochtend. Flink schrikken toen er een mailtje binnenkwam van de juf. Kak! Hoofdluis op school. Niet mijn kind, maar toch kreeg ik al jeuk. Wat ik dan trouwens doe is preventief kammen met een netenkam en sprayen met Forever Living Aloë First (geen aandelen). De geur vinden luizen vies en zo blijven ze hopelijk weg bij mijn kinderen.
Ook ter voorkoming van pesterijen net even uitgelegd aan kind 1 en 2 vriendjes dat luizen graag op schone haren gaan zitten en dat iedereen het kan overkomen.
Vroeger moest je dan trouwens alles wassen, maar tegenwoordig weten we dat wassen geen nut heeft. Bof ik even dat ik nu leef. Ik was al zoveel!
Na mijn wijze woorden over de luizen, wilde kind 1 beestjes gaan zoeken met haar vriendjes. Een tijdje geleden heb Ik namelijk deze kaart aangevraagd bij IVN. Je kunt hem gratis aanvragen en ze leveren snel. Het is een hit hier. Wij hebben namelijk een vijver en sinds deze kaart weten we dat er niet alleen vissen in leven, maar ook karperluizen en posthoornslakken. Wat een gezelligheid. Die karperluizen hebben trouwens niks te maken met de hoofdluizen die op school rondspringen (krijg er nog meer jeuk van).
Ook leuk om in ander water aan de slag te gaan met de kaart. Of een minivijver te maken. Kijk eens hier hoe leuk! 
Het drietal heeft grote lol gehad met het schepnet in de vijver. Gillen toen ze een slak vingen! En daar sta je dan na een serieuze werkdag met een potje slakken in je achtertuin.  Jammer voor kind 2 dat hij lag te slapen. Hij vindt dit soort dingen fantastisch. Ik ga hem inschrijven voor de IVN. Hij is echt een laarsjeskind. Een tijdje geleden mochten we mee bomen gaan planten op de boomfeestdag via IVN. Je had hem moeten zien stampen met zijn laarsjes. Als jongste deelnemer heeft hij echt hard gewerkt. Ja, dit is echt iets voor hem! Gisteren is hij 3 geworden. Morgen is eindelijk zijn superheldenfeestje. De lightversie hadden we zondag. Daar kwamen met name volwassenen. Morgen komen er heel veel superheldjes. Ik zal binnenkort verslag uitbrengen. To do list voor vanavond: alles klaarzetten en haren kammen. Ik zeg "we eten pasta" lekker simpel. Fijne avond!

woensdag 8 juni 2016

Over vogels en mayonaise

Woensdagmiddag is normaal gesproken een werkmiddag voor mij en de vrije middag voor niet bloggende papa. Ik zeg bewust niet papamiddag of papadag, want hij is namelijk altijd papa. Ik vind papadag een vreemd woord en doe niet mee aan het gebruik hiervan. Waar het deze week op neer kwam is dat ik mijn vrije middag geruild had. We waren dus met z'n allen vrij. We hadden al bedacht om naar een speeltuin of dierenpark te gaan, maar kind 1 had gisteren al afgesproken met een vriendinnetje van school en er moesten boodschappen gedaan worden.
Om half 3 stond ik bij het vriendinnetje aan de deur. Ze waren nog leuk aan het spelen. Ik zei dat ze wel even mee mochten om nog verder bij ons te spelen en naar de Plus te gaan. De twee meiden sprongen een gat in de lucht. Ze waren net zo enthousiast over Plus als over een middagje speeltuin. Zo gezegd zo gedaan. Er werd gesprongen op de trampo. Aan dat woord doe ik trouwens wel mee. Klinkt leuk en scheelt 2 lettergrepen.  En er werd gespeeld met de Beanieboos  (had ik die dingen maar bedacht). Toen ik de dames riep, waren ze binnen no - time weer beneden en zaten we zo in de auto naar de Plus. Toen we kwamen aanrijden, zagen we een aantal kinderen achter een hekje staan met een groot schoolbord erbij waarop staat "wij sparen Angrybirds" maar mogen ze niet aan u vragen. Heel fijn gedaan van de Plus. Kind 1 wilde er wel bij gaan staan. Iets wat ik niet goed vind, maar gelukkig heb ik hier niks van hoeven te zeggen. Het vriendinnetje deed namelijk de uitspraak "als je daar de hele dag gaat staan, heb je echt geen leven". Geweldige uitspraak voor een 7 - jarige. De twee meiden kregen trouwens Angrybirds van een oudere dame. Volgens mij juist omdat ze niet achter dat hekje stonden. Zo zou ik het in ieder geval wel doen als ik zelf geen Angrybirdspaarders zou hebben. 

Iets aan dat hele hebben en sparen staat me tegen, maar toch vind ik het wel weer educatief om met elkaar te ruilen. Kind 1 kan hier nog veel in leren. Zij geeft graag dingen weg. Heel lief, maar niet altijd handig.

Daar stonden we dan. Bij de potten mayonaise. En niet zomaar mayonaise maar van die hele dure "Hellmann's". 2 potten voor 4 euro. 4 grote ogen keken me aan. Wil je die alsjeblieft kopen? Ik was eigenlijk al niet van plan om er 2 te kopen, maar 4 ga ik echt niet doen. Ik werd uitgelachen door verschillende omstanders en besloot 2 potten te kopen. Het vriendinnetje vertelde ik dat haar mama zelf maar 2 potten moest kopen. De Plusmedewerker zag de teleurstelling en gaf de dames allebei een special edition Angrybird. Dolgelukkig waren ze. Bij de kassa vertelden ze dolenthousiast dat ze allebei een  special edition Mighty Eagle hadden gekregen. De caissière vroeg vervolgens wat ze toch zouden doen als de actie voorbij is, waarop de dames in koor riepen "dan gaan we naar Albert Heijn!" De halve kassarij lag dubbel en de dames kregen nog meer Angrybirds zonder achter het geen-leven-hekje te hebben gestaan. Gelukkig komen we ook regelmatig bij de AH en zullen de Dinoplaatjes ook zeker komen. Erg leuk trouwens met de app erbij! Je kunt dan een Dino tot leven laten komen. Vanmiddag liep er eentje in de box. Lol! Ik ga er eentje tussen de vogels zetten! Ik zal hem op Instagram plaatsen.

zaterdag 4 juni 2016

Unboxing: de Bakker Bart broodtas

Als überhippe blogger eet je natuurlijk geen brood. Nee, brood is slecht. Er zit haar in en suiker en je wordt er dik van.
Of ben je juist weer überhip als je schijt aan de trends hebt en gewoon brood eet?
Nou ja überhip of niet, ik ben gek op brood. En daarnaast ook op al het andere eten ;). De ene dag lunch ik met een salade of een maaltijdsoep en de andere dag met brood. Als boterhammen hebben wij volkorenbrood en de harde en zachte broodjes zijn vaak tarwe.
Vanochtend ging ik met kind 3 slapend in de kinderwagen naar het centrum. Hij zal wel moe zijn geweest na twee mijlpalen, namelijk voor het eerst rollen en voor de eerste keer kusjes geven. Wederom gingen wij bij Intertoys dingen uit kratten vissen voor jarige kindjes. Me trouwens de pleuris geschrokken van de prijs van Pokémonkaartjes. Ik kocht een klein doosje en moest 17 euro afrekenen. Dat was wel anders in "mijn" tijd. Toen waren er trouwens nog geen Pokémonkaartjes, maar wel Garbage Pailkids. Die spaarde ik dus. De hoesjes waar je de gespaarde kaartjes in kan doen, zijn trouwens maar 25 cent. Die kocht ik voor mezelf. Ik ga namelijk meedoen aan een pocketletterswap via Instagram. Je maakt in die 9 zakjes een knutsel met wat goodies erbij en die stuur je naar degene aan wie je bent gekoppeld, je swapmaatje. Ook doe ik mee met een swap waarbij je een doos opstuurd met zelfgemaakte en gekochte cadeautjes. Eigenlijk een soort surprise. Kijk maar eens op Instagram bij #echtepostiszoveelleuker. Ik heb de afgelopen dagen ook al wat sneakpeaks van mijn swap geplaatst. Volg mij!
Na het bezoekje aan Intertoys ging ik door naar Bakker Bart. Ik kwam voor een paar wel of niet hippe harde broodjes en ging weg met een volle tas. 5.95 kostte deze en hij zat vol met lekkers en een Libelle. Wat precies dat kun je op de foto zien. Lijstjes zijn zo 1.0! Laatst werd ik op Facebook Libellemoeder genoemd. Ben benieuwd wat dat is en ga het tijdschrift dus maar eens lezen. Het tasje kan ik ook goed gebruiken sinds je geen plastic zakjes meer krijgt en al dat brood is hier zo op. Mooie deal dus. O ja in dat papieren zakje zitten trouwens 5 mini-bartjes. Dit even voor wie geen röntgenogen heeft.
Als laatste ging ik naar Jamin. Ik kocht 2 cadeautjes en een reep Tony Chocelony. Voor mijn verjaardag kreeg ik 2 special editions puur zeezout amandel. Ja inderdaad! ze zijn al op. Ik zeg "nieuwe verslaving". Hopelijk blijft deze in het assortiment net als de vorige special die nu dus geen special meer is. Er bleek een heel klein gaatje in de verpakking te zitten. Ik kreeg een andere en mocht van die aardige snoepverkoper deze ook opsnoepen. Lucky day! Fijn weekend allemaal.

zaterdag 28 mei 2016

Unboxing : monsterdoos

Als überhippe blogger doe je tegenwoordig aan unboxing. Ofwel alles uit een doos halen en een lijstje maken wat erin zit. Ik als 2.0 blogger doe dat natuurlijk niet. Kijk maar op de foto, dan zie je wat er in zit.
Wat ik er wel over kwijt wil, is dat je voor 12.95 inclusief verzendkosten het gewoon best kan proberen. Er zitten natuurlijk altijd dingen in die je niet gebruikt. Die mag je aan mij geven, want wij gebruiken alles. Tja, groot gezin met grote eters. Zonder gekheid, je kunt er vast iemand blij mee maken.
Hoewel het de eerste keer is dat ik unbox, heb ik al wel meerdere dozen besteld. Ik word er blij van, want het lijkt wel kerst. De kindjes worden er ook blij van. Ze willen alles bekijken en vinden de grote doos ook erg leuk. De monsterdoos heeft een nieuwe bestemming gekregen als boot. Ik zal mijn Instagramvolgers morgen showen hoe kind 1 de peddels gemaakt heeft. Leuk, die rijke fantasie en creativiteit.
Het meest opvallende aan deze doos vind ik de grootte van de producten. Vooral de zak koekjes is gigantisch. Gelukkig hebben we binnenkort het superheldenfeestje van kind 2. Die superheldjes lusten vast een koekje bij hun diksap.
De Wasa delicate crackers nemen we morgen mee als we een dagje weg gaan. Ik laat jullie weten, hoe ze smaken.
O ja de Monsterbox wordt razendsnel thuisbezorgd en je kunt hem hier bestellen.

Fijne zondag allemaal!

De start- en landingsbaan

Zo! Weer een klusje gedaan! Hoewel mijn schoonpa het meeste gedaan heeft hoor.
Een tijdje geleden kocht ik een oude krantenbak bij het Goed. Meteen met een idee erbij! Ik had namelijk nog een rok tape-itt van de Action liggen. Een brede washi tape met landingsbaanprint. Er werd ook een vliegtuigje bijgeleverd. Kind 2 kreeg dit van Zwarte Piet (mag ik dat nog zeggen?) toen wij Sinterklaas vierden bij de Lommerbergen. Wat was het leuk! Voor een tientje kwamen er 2 Pieten (beter zo?) de cadeautjes in je huisje brengen. Ze hebben het er nog steeds over! Ook over het huisje an sich trouwens. Het kinderhuisje heeft indruk gemaakt. Anyway, die rol tape lag dus nog in de kast.
Schoonpa was zo lief om de lectuurbak te voorzien van een likje verf. In dezelfde kleuren als zijn kamer natuurlijk. Tape erop en tada! Een landingsbaan met opbergruimte voor heel veel auto's en vliegtuigen. Die zullen er binnenkort ook wel wat bijkomen aangezien kind 2 ze in de welbekende verjaardagskrat bij Intertoys heeft gedaan.
Grappig trouwens. Terwijl ik dit schrijf zitten onze vrienden in het vliegtuig naar de VS. Zij bloggen ook en ik kijk uit naar hun verhalen. Ook kijk ik uit naar de kleertjes die ze altijd meenemen van Carters. Zo leuk! Veel plezier, luitjes!
Op Instagram zal ik meer foto's plaatsen van dit nieuwe meubel. Wat vinden jullie ervan?

donderdag 26 mei 2016

Musthaves baby 3-6 maanden

Een cadeautje kopen voor een baby is tegenwoordig een hele uitdaging. De keuze is namelijk reuze. Wij hebben met 3 kinderen een hele verzameling babyspeelgoed in huis. Mijn persoonlijke favorieten zal ik beschrijven, zodat je het spreekwoordelijke bos weer door de bomen ziet als je een (kraam)cadeautje gaat kopen.
De eerste 3 maanden bestaat spelen voor baby's met name uit kijken. Een knuffeltje wat je gewoon naast de baby legt is dan prima speelgoed. Baby's houden van contrast. Dit zien ze goed. Een licht knuffeltje met donkere accenten doet het dus goed bij ze. Een veel te witte mama met donkere kringen om haar ogen is natuurlijk ook een attractie. Mocht jij er wel florissant uitzien of als je geen zin hebt om de hele dag boven de box te hangen, zou je een mobiel kunnen ophangen. Daar kunnen ze ook lekker naar kijken. Muziek erin kan, maar hoeft niet. Nog iets leuks is een maxicosi hanger. Ik hang die ook aan de kap van de kinderwagen. Ook weer een leuk kijkding. Daarnaast zijn broers, zussen, huisdieren en televisie natuurlijk ook interessant om naar te kijken, maar ook hele eenvoudige dingen als een plank aan de muur of een slinger zijn voor een jonge baby al speelgoed. Wij hebben een zwartwitte mand in de box staan. Dat ding is een attractie op zich.
Vanaf 3 maanden gaan baby's dingen pakken en dan kan het echte spelen gaan beginnen. Naast het haar en de sieraden van mama zijn er leuke speeltjes verkrijgbaar die ze kunnen pakken. De absolute musthave voor elke baby vind ik de Oball. Ik heb er al veel als kraamcadeau gegeven inmiddels. Wij kochten de eerste in Dubai toen ik zwanger was van kind 2. Inmiddels zijn ze ook in Nederland verkrijgbaar in allerlei varianten. Deze bal is gebaseerd op de principes van Emmi Pikler. Boeiend! Het is gewoon een hele lichte bal met grote gaten die baby's al vroeg vast kunnen pakken. En nee, ik heb geen aandelen.
Op nummer 2 staat de Sophie de Giraf bijtring. Ons ventje pakt deze met 2 handen vast en gaat heerlijk op het hoofd bijten. Arme Sophie. De andere Sophie speeltjes doen het trouwens ook goed hoor. En wederom geen aandelen.
Nummer 3 is de houten babygym. Dit staat garant voor uren speelplezier. Simpel en leuk. En het nodigt uit tot ontdekken en bewegen in tegenstelling tot een mobiel. Nope, geen aandelen.
Dus zoek je een cadeau voor een jonge baby. Hierbij mijn top 3
1. OBALL
2. SOPHIE DE GIRAF BIJTRING
3. HOUTEN BABYGYM
Veel shopplezier!

vrijdag 20 mei 2016

Strijkkralen 2.0

Wow! Voor het eerst dat kind 3 eerder in bed ligt, dan de oudere 2. Wat een rust zo! Hij is inmiddels 4 maanden en ik heb er alweer 2 werkweken opzitten. De kinderopvang is geregeld dmv kinderdagverblijf en bso.
Kind 1 zit dus op de BSO. Ze gaat elke maandag. De BSO werkt met een carrousel waarbij kinderen elke 3 maanden een activiteit kiezen. Tot nu toe heeft ze onder andere koken, techniek, kunst en cultuur, judo en atletiek gedaan. Momenteel doet ze aan voetbal. Het voetballen valt erg in de smaak bij haar. Zelf zegt ze dat het wel raar is voor een meisje. Waarom eigenlijk l?
De activiteiten die de BSO organiseert zijn ook opengesteld voor kinderen uit de wijk. Vandaar dat kind 1 nu ook zangles volgt op donderdag. Dat duurt dan een uurtje en dat uur speel ik met de andere 2 kinderen op het schoolplein. Nou ja, meestal slaapt kind 3 en zit kind 2 in de schommel. Duwers genoeg op het schoolplein. Ik zit dan heerlijk in de zon als die er is. Gisteren een aardig kleurtje gekregen. Huisvrouwenbruin noemen ze dat.
Toen ik daar dus zat te bakken, kreeg ik van de BSO-juf een magazine. Wat een leuk idee stond daar in!
Vandaag weer op het schoolplein. Dit keer met baby en peuter in de stromende regen zonder waterdichte jas en met suède laarsjes. Kind 1 wilde een vriendinnetje meenemen. Prima! Eerst even naar de landwinkel zo'n lekkere salade halen en zoals elke vrijdag kwamen we de juf daar tegen. Ik werd uitgelachen door de eigenaar dat ik daar liep met 4 kinderen, waarvan er 3 supergraag hielpen door alles te pakken. En ik maar sturen. Nee! We hebben geen appelstroop nodig! Ook geen chips. Je hebt nu wel genoeg geproefd. Zucht
Maar goed, ik had mijn salade, bakje aardbeien, fles yoghurt en andere lekkernijen. Nog een keertje door de regen en op naar huis.
Er werd meteen druk gespeeld en ik kon in alle rust mijn salade opeten. Toen alle huwelijken tussen de my little pony's gesloten waren, begon het bankhangen. Het regende immers pijpenstelen en de baby lag inmiddels in bed waardoor boven spelen even niet handig was. Ik besloot het BSO-magazine erbij te pakken en het knutselidee in te zetten. Ik had nog een pot Actionstrijkkralen staan die niet plakken aan de Hama. Die konden we mooi gebruiken. We smeerden schaaltjes in met olie en verdeelden de kralen erover. Even draaien om ook de zijkanten te voorzien van strijkkralen. Daarna 10 minuutjes in de oven. Als de strijkkralen afgekoeld zijn, haal je ze zo uit de schaaltjes. Echt leuk! We hebben meteen een tweede ronde gedaan.
Geweldig idee van de BSO. Op Instagram zal ik wat meer voorbeeldjes plaatsen. Veel knutselplezier!

maandag 16 mei 2016

Het zwem abc

Allemaal lekker gepinksterd? Ik vind het wel grappig. Pinksteren is voor niet - gelovigen gewoon een lang weekend zonder tradities. We geven geen cadeaus, zoeken geen eieren en hebben geen verplichtingen. Wat doe je dan? Dagje uit, weekendje weg of klussen in huis.
Dankzij de zwemschool hadden wij dit jaar een heel bijzonder uitje. Kind 1 zwemt binnenkort af voor C. Ze mocht samen met een ouder het C - examen afleggen. Opa wilde ook wel en ook dat mocht van de zwemschool. Vanochtend stond opa dus met zijn zwembroek, lange broek, longsleeve en regenjas op het startblok. De eerste opdracht met een koprol in het water springen is een echt C-ding. Zo ook die regenjas. De juf vertelde dat de C voor compleet staat. Eens! Voor ons was het vanzelfsprekend om het ABC compleet te maken. Zelf heb ik alleen A. Officieel gezien mag ik niet eens zonder zwemhesje in de wildwaterbaan. Helaas passen die hesjes niet met mijn cup-datzegiklekkerniet en heb ik in de loop der jaren wel wat bijgeleerd, dus ik red me wel, maar toch gun ik mijn kinderen A, B en C. Over een paar weekjes hebben we weer een diplomafeestje en dan nog 2 kinderen te gaan. Pff zwaar hoor elke week een heel uur kletsen en haken op het bankje in het zwembad. Heerlijk vind ik dat. Gelukkig mag ik nog even. Kind 1 wil nu ook snorkelen. Prima! Lekker doen.
Opa vond het overigens best zwaar. Vooral met de lange kleding en de jas. Hij heeft het goed gedaan hoor! Ik weet niet of ik het hem na doe. Misschien moet ik ook eens wat zwemlessen nemen of anders de cursus "hoe trek ik mijn jas uit terwijl ik in het water val" voor beginners.
Fijne pinkstermiddag allemaal!

vrijdag 13 mei 2016

Mega Toby

Kind 2 is Mega Toby. Hij wordt over een maand 3 en hij krijgt een superheldenfeestje. Dolgelukkig is hij. Ik heb een oud poppenhuis omgetoverd tot superheldenhuis en hij kan niet wachten tot er wat bewoners inkomen. Hij zit er goed in. Hij kan namelijk vliegen en boeven vangen. Onze hond is een superheldenhond en zijn broertje een superbaby. En ik ben Mega Mindy. Ik krijg dat pak waarschijnlijk niet eens dicht haha.
Soms is het wel handig zo'n fase. Hij at namelijk nooit rauwkost. Nu vraagt hij bij alles of Mega Toby dat eet en dan eet hij het ook. Hij eet nu zelfs sla.
Ook is hij opeens zindelijk geworden, omdat superhelden geen luier aanhebben. Ideaal zo'n fase. Dit weekend gaan we uitnodigen rondbrengen en een kratje zetten bij Intertoys. Ideaal! Ze doen zelf alles erin wat ze leuk vinden en de genodigden vissen er iets uit wat ze afrekenen en geven. Zo krijgen ze altijd iets leuks en niks dubbel. Ik verwacht dat er wel wat potentiële bewoners voor het superheldenhuis tijdelijk in deze krat gaan wonen in de hoop dat ze meegenomen worden door een superheldje. Ik heb het er maar druk mee. Deze week ook weer gaan werken. Het viel me echt mee. Ik had me goed voorbereid door alvast te koken en het huishouden te doen. Moe was ik wel zeg. Tja de overtreffende trap van Moe is immers moeder.
Vandaag weer lekker vrij, maar dan kom je er opeens op donderdag achter dat je naar het cb mag/moet. Vanochtend kind 3 dus wakker gehouden en op naar het cb. Wow wat is hij gegroeid. Gewicht bleef wat achter, maar dat is normaal bij borstvoeding zo rond de 4 maanden. Kleine man is de tevredenheid zelf, dus geen stress. Ik heb trouwens sowieso weinig last van het cb. Sommige moeders klagen steen en been, maar ik niet hoor. En dat terwijl ik lekker dwars ben met een eigen vaccinatieschema en niet begin met bijvoeden met 4 maanden, tegen hun advies in. Ze vinden het prima. Fijn!
Terwijl ik daar zat te wachten, poepte kind 3 natuurlijk zijn broek vol en waren we de doekjes vergeten. Gelukkig was er een Amerikaanse mama die ons wel een "wipe" wilde geven. Die vrouw had een heel bijzonder hupje aangeleerd, zodat haar kind rustig bleef. Ik heb haar zeker 10 minuten zien hupsen in het cb. Zou ze door hebben hoe dat eruit ziet? Vast niet en alles voor de kleine!
Nee ik dan. Ik kreeg bijna een rsi-duim van het appen. Kind 1 moet namelijk een groepje van 4 hebben voor de roefeldag. Een groepje van 4 en dus niet van 3 of 5.  Wat een gedoe is dat. Die kinderen uit groep 3 kunnen dat natuurlijk niet zelf. Ik heb er nu een dagtaak aan. Maar ja, je doet het toch weer. Alles voor de kindjes.
Roefelen is trouwens een activiteit bij een bedrijf doen. Erg leuk georganiseerd.
Over activiteiten gesproken. Gisteren heeft ze haar eerste zangles gehad. Zal ik haar vast inschrijven voor Idols 2025? Nee zingen kan ze niet, maar lol heeft ze er wel in en daar gaat het om!
Of wie weet is onze Douwe zo ook ooit begonnen en schreef zijn moeder hetzelfde. Ik vond hem super! Ben weer trots op Nederland! Intussen landt er een online bestelde superheld op de deurmat. Helemaal uit China! To the rescue!

zondag 8 mei 2016

Lezen met je kind

Wat een geweldige dag hè? Zomers weer, moederdag en PSV landskampioen. Ja, nu mijn volgers nog met name uit het zuiden komen, kan ik dit nog schrijven uhhh bloggen. Waar blijft die landelijke doorbraak toch?
Terwijl ik dit schrijf, staat er een grote pan met bekers uit te koken. Morgen is het zover, ik ga weer aan de slag. Ik laat me niet gek maken en heb me uitstekend voorbereid. Ik heb vandaag ondanks dat het moederdag was en bbq-weer toch alvast gekookt voor morgen. Verder de bedden voorzien van schoon beddengoed en...... STOP! Dit gaat geen duffe huismoederblog worden. Dit is niet boeiend voor al mijn volgers. We gaan het hebben over lezen.
Even terug naar vanochtend. Moederdag en ik mocht uitslapen tot 8 uur. Ik werd verwend met mooie knutsels,  een ontbijtje en bloemen voor in mijn mooie cactusvaas. Er was iets wat ik de afgelopen weken gemist heb en dat was de eindeloze repetitie van het moederdagversje. Kind 1 kan namelijk lezen. Ze las me het versje dus gewoon voor.  Superknap natuurlijk, maar dat is uit het hoofd leren ook en dat is vooral zo schattig. Maar goed, dat mag ik gelukkig met mijn 2 andere kindjes nog gaan meemaken. Kind 1 kan dus lezen. Zij zit in groep 3. Echt voorlezen vindt ze minder, ze leest graag samen. Ik een stukje, zij een stukje, ik een stukje, zij een stukje. Naar het niveau van het boek kijken we eigenlijk niet. We kiezen gewoon een leuk boek en ik help haar toch. Als ze alleen leest, pakt ze een zogenaamd avi - boekje.
Kind 2 wil graag en vaak voorgelezen worden en dan het liefst uit een prentenboek. Favoriet zijn "wie heeft er op mijn kop gepoept", "we hebben er een geitje bij" en "Ollie en Eddy". Ook vindt hij zoek- en aanwijsboeken erg leuk.
Kind 3 mocht vandaag voor het eerst een boekje lezen met mama. Ik heb al eerder geschreven dat wij een gigantische boekenkast hebben. Natuurlijk hebben we voor hem ook iets. Het is een boekje voor kindjes van 3 tot 6 maanden met patronen. De makers claimen allerlei ontwikkelingsvoordelen voor je kind, maar het is vooral gewoon leuk. Kind 3 vond het ook echt leuk. Net als kind 2 voor wie ik het destijds kocht. Soortgelijke boeken heb je ook bij de bieb.
Nu ik die pan hoor pruttelen, bedenk ik me dat ik beloofd had aan mijn Instagram - volgers iets te schrijven over hoe je tomaten droogt. Dat slaat als een tang op een varken, maar daar hou ik wel van.
Ik gebruikte trostomaten, maar elke tomaat kan gedroogd worden. Wilde tomaten, snoeptomaatjes, roma et cetera. Je wast ze en snijdt ze in grote stukken. Doe ze in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Goede olie en geen meuk. Geloof me, dat proef je. Dan zeezout eroverheen. Ook dat proef je. Er zijn allerlei theorieën over zout. Het zou zelfs heilzaam zijn. Ik let met name op de smaak en kies voor "fleur de sel" oftewel zoutbloemen of voor het mooie roze himalayazout. O ja, grof zout mag best in dit gerecht. Dan een uur in de oven op 120 graden. De tomaatjes kun je gebruiken in allerlei gerechten. Ik deed ze op mijn broodje met een stukje fetakaas erbij.
Het vocht uit de tomaten bewaren! Met het zout en de olie is dit een heerlijke sladressing geworden. Die gebruikte ik vanavond over de rucola bij de bbq.
Dat over tomaten. Ik ga mijn kleding klaarleggen en de bekers afdrogen. Best spannend morgen. Wish me luck.

vrijdag 6 mei 2016

Dipje, neem een chipje

Wat is het heerlijk hè? Lang weekend en zomers weer. De bbq is al weer aan geweest hier en we eten weer maaltijdsalades. Ik ben gek op zomereten! Ook op winter-, lente- en herfsteten trouwens. Ik kan nu ook weer meepraten over het hebben van weekend. Maandag begin ik weer met werken. Of kan ik misschien beter zeggen dat ik eindelijk kan uitrusten op het werk?
Vandaag heb ik naast de reguliere mama - taken ook nog de schuur opgeruimd en ben ik samen met kind 1 naar de kapper geweest. Met kind 3 heb ik een supertoffe auto opgehaald bij een houten speelgoedwinkel. Er volgt snel een foto op Instagram natuurlijk. Hij is er mega blij mee. Druk dagje dus. 9 uurtjes op kantoor is dan uitrusten toch?

Gisteren was het feest. We vierden de bevrijding van Nederland en we vierden Hemelvaart. Van al die feestelijkheden hebben we niks gemerkt. Wij zaten namelijk samen met 1 kinderfeestjesgroepje in de speelhel..... uhhh hal. Slim toch? Heerlijk rustig kunnen bijpraten met onze vrienden en de kindjes hebben fijn gespeeld en zijn niet verbrand. De medewerkster had volgens mij echt niemand verwacht die dag. Dikke stress toen we vanalles te eten en te drinken bestelde. Best druk in je eentje!

Voor alle duidelijkheid, ik heb geen dipje. Nee joh, ik ging vandaag nadat ik bij de kapper was geweest, boodschappen doen bij de grootgrutter. De kapster was anderhalf uur bezig geweest met mijn haar. Het zat perfect voor een galadiner of een feest, maar helaas ging ik met mijn dansende haar boodschappen doen bij AH. Niet bloggende papa had gevraagd of ik tortillachips mee wilde nemen. Zo gezegd zo gedaan. Net de zak open getrokken en vol verbazing merkte ik dat mijn leven vanaf nu echt beter is geworden. Ken je dat? Je chippie is te breed voor het potje. Het brede stuk heb je dus in je hand en dat kleine puntje raakt net de saus. Ik wil veel saus op mijn chips! Ooit dacht een fabrikant dat op te lossen met rolletjes. Nou, dat is ook niks hoor. Die saus gaat echt niet in dat kleine gaatje van dat rolletje zitten. Maar sinds vandaag is alles anders. Er zijn namelijk langwerpige tortilla chippies te koop. Daarmee heb je veel saus op je chips en kun je met gemak over de bodem van je potje schrapen. Goed bezig AH!

dinsdag 3 mei 2016

Doh Vinci

Zo! Kind 2 en kind 3 zijn vandaag samen een ochtend naar de opvang. Kind 3 heeft zijn zogenaamde wendag. Ik vond 1 ochtendje wennen meer dan genoeg en dat is dus vandaag. Zo ongezellig zonder baby als je nog niet hoeft te werken. Hij went volgende week toch ook nog? Kind 1 is met papa op pad en ik zit helemaal alleen op de bank.......kindloos. Wow, dat is pas wennen! Koffie erbij natuurlijk weer. Lekkere cappuccino gemaakt van de ristretto van Lidl.
Ik ben wel vaker alleen zonder kids, maar dat is als ik ga sporten. Het is toch niet acceptabel dat je 3 maanden na je bevalling nog niet "in shape" bent? Daarom train ik er op los. Hoe doen die modellen dat toch allemaal? Nee joh, ik mag echt niet klagen en sport met veel plezier. En nu ga ik jullie wat vertellen over Dohvinci.
Kind 1 kreeg vorige maand een setje voor haar verjaardag. Het is een kleipistool met potjes felgekleurde klei erbij. Een beetje het idee van een slagroomspuit. Allerlei verschillende mondjes erbij. Je decoreert spullen zoals spiegeltjes, fotolijsten en hangers. Ze is er flink mee aan de slag geweest, want gisteren stonden we al weer bij Intertoys voor de navulverpakking. Dat moet dan natuurlijk op stel en sprong en ik ben dan zo gek dat ik maar weer mee ga. Mevrouwtje heeft tegenwoordig zelf geld en cadeaubonnen, dat scheelt dan weer, maar ja ze mag natuurlijk nog niet alleen op pad. Gelukkig heeft ze een privéchauffeur en stiekem vind ik dat niet erg. 
Mocht je kind ook met dit spul aan de slag gaan, zorg dan even voor een satéprikker in de buurt. Het was even uitproberen, maar met deze hack kun je klei die verkeerd gespoten is, weer terug in het potje doen. Als ik nou vlogger was, zou ik het laten zien. Helaas kan ik niet goed tegen mijn eigen stem en ging ik voor landelijke bekendheid als blogger :)
Kind 1 heeft inmiddels bijna een schilderij af. Als het Rijksmuseum het niet wil, zal ik het op mijn Instagram posten.
De koffie wordt koud en ik mag zo gaan kolven. Tot later!

vrijdag 29 april 2016

Centerparcs in America

"Bliep" "Bliep" mijn telefoon heeft het druk. Er komen heel wat likes en reacties binnen op de foto's die ik net op mijn privé-account heb gezet. Het zwemplezier straalt ervanaf. De kindjes hebben genoten, alledrie!
We zijn dus net thuis van onze eerste vakantie met 5. Traditiegetrouw aan het einde van het zwangerschapsverlof. Ai, nu denk ik aan werk. Niet doen! Nog even niet aan denken en genieten. Dat heb ik toch al tientallen keren tegen mezelf gezegd de laatste dagen. Het einde is in zicht en hoewel ik een fijne baan heb en toffe collega's, is het toch weer even een drempel om straks weer te beginnen. Stop! Dat komt allemaal later. Deze blog gaat immers over centerparcs en wat kan het al die miljoenen mensen die dit lezen nou schelen dat ik weer moet werken?

In Limburg ligt een dorpje dat America heet. Zelf ken ik het, omdat Jack Poels van Rowwen Hèze daarvandaan komt. Verder heb ik het hele dorp nog nooit gezien, behalve de 2 parken van Centerparcs die daar liggen. 2 parken in 1 dorp? Wij hebben ons vantevoren een beetje ingelezen in de verschillen tussen deze 2. Je hebt dus het Meerdal. Autovrij en hondvrij en de Limburgse Peel die autoluw en hondvriendelijk is. Het Meerdal is groot en heeft eigenlijk alles wat de hedendaagse  tourist wenst en de Limburgse Peel heeft dat niet. Dit is een kleinschalig park met een aantal faciliteiten. Wij kozen voor dat laatste. Wij houden namelijk van terrasjes en gezelligheid en willen niet continue onze 3 kinderen moeten zoeken. Ook in het zwembad gaan wij voor een overzichtelijk bad. Kind 1 heeft namelijk net haar B, maar moet nog meters maken en kind 2 denkt dat hij Mega Toby is en kan vliegen. Angst? Wat is dat?
Goed, afgelopen maandag waren we na maandenlang aftellen eindelijk in America. Wat zal ik eens vertellen over deze vakantie? Als een soort Rob Kneus een lijstje maken van alles wat niet schoon was? Niet nodig. Het huisje was naar verwachting. Qua inboedel overtrof het zelfs mijn verwachtingen. Er was namelijk een speciaal babykamertje met alles wat we nodig hadden voor kind 3. En dat terwijl hij illegaal mee was.
Ik kan vertellen wat je er allemaal kunt doen. Eigenlijk staat dat ook op de site van Centerparcs. Kijk daar eens. Ik ben immers een bloggende mama 2.0 en moet toch met iets nieuws komen. Wat wel nuttig is om te melden, is dat je van de faciliteiten van beide parken gebruik mag maken. Wij hebben dus de Wannabe activiteiten op het Meerdal gedaan. Op Koningsdag hadden we naast veel regen dus ook een kok en een ridder. Die activiteiten zijn overigens gratis voor Rangers en Bamboeclubleden van het WNF.
Meteen ook even gebruik gemaakt van de binnenspeeltuin en een kwartier lopen zoeken naar kind 2. Hmmm vermoeden bevestigd.
Over het zwemmen in een ander park wordt een beetje vaag gedaan. De ene medewerker zegt dat het kan en de andere zegt van niet. Proefondervindelijk hebben wij geleerd dat het kan. Zo hebben we op vrijdag  (wisseldag zou rustig moeten zijn) als een soort sardientje gezwommen. Vermoeden wederom bevestigd. Kind 1 en 2 zijn denk ik wel 15x van de wildwaterbaan geweest. Ze vonden het geweldig. Heel leuk, maar lekker chillen was er voor ons niet bij. Niet erg voor die ene vrijdag, maar als dit de hele vakantie zo was......
Om een lang verhaal kort te maken zou ik met kleine kinderen absoluut voor de Limburgse Peel gaan. Met grotere kinderen is het Meerdal echt geweldig.
Wat je bij beide parken niet moet doen is eten in het zwembad. Je bent dan zo een uur onder de pannen en van je bestelling klopt geen fluit. Wel heb ik me enorm vermaakt met het kijken naar dit personeel dat vast andere kwaliteiten heeft. 2x diner en 1x lunch gingen mis. Aandachtspuntje. 
O ja wij hebben echt de hele week de diverse P's gegeten. Pannenkoeken, Pizza en friet. Waarom die erbij staat geen idee. Dat schrijf je toch met een F?

vrijdag 22 april 2016

Haarspeldjes 2.0

Deze blog schrijf ik op een redelijk zonnig terras tegenover school. Ze zijn over 5 minuten open en dan kan ik mijn favoriete koffie bestellen, namelijk koffie compleet. Dus met een glaasje slagroom en lekkere chocolaatjes. Zin in!
Vandaag zijn dus de Koningsspelen. Ik ben net met mijn mopperige baby gaan wandelen, zodat hij rustig wordt en ik mijn dochter kan zien. Net bij school geweest. Ik zag de juf in een juichpak en een paar hulpmoeders die net iets sportiever zijn dan ik en bij wie een trainingspak wel staat. Mijn dochter zag ik uiteraard niet. Baby slaapt en ik wacht.

O ja, dit verhaal gaat over haarspeldjes. En om maar meteen met de deur in huis te vallen. Dat zijn pokkendingen. Dochterlief is inmiddels 6 en heeft/had al zeker 100 van die dingen. Ze raken kwijt, de decoratie valt eraf en ze roesten. Ik heb het hier over de zogenaamde klikklakspeldjes. Die dingen die zo uit het haar glijden en die je dus niet moet hebben. Nee, je moet de alligatorspeldjes hebben. Die hebben net als de krokodil waar ze hun naam aan te danken hebben tandjes en je raadt het al, ze glijden dus  niet uit. Ze zijn roestvrij staal. Helemaal ideaal dus. Echter hebben ze dat bij Kruidvat, Etos en hun concullega's nog niet door en liggen deze winkels vol met klikklakellende.
Online vond ik de Alligators voor een prikkie. Ik bestelde 2 zakjes in 2 verschillende maten. Daar kun je dus alles opplakken wat je wilt. Poppetjes, bloemetjes, strijkkralenknutsels etc. Tip: gebruik sieradenlijm.  Zo'n flesje kost wat, maar het blijft echt goed zitten. Je hebt echt maar een drupje nodig. Als je het aanbrengt lijkt het of je glijmiddel hebt gebruikt in plaats van lijm, maar geloof me, dat komt goed. Ga niet zitten schuiven en laat het gewoon een paar uur drogen. Veel plakplezier!

O ja, de koffie was heerlijk! Dankjewel Marco

woensdag 20 april 2016

De bieb

Vandaag brachten wij een bezoekje aan de bieb.
De bieb.... 


Boetes
Boek kwijt
Pasje kwijt
Boek beschadigd
Boek te laat
Boek nog niet uit, maar je mag niet meer verlengen.


Ik vind het maar niks om boeken te lenen. En voor mijn kinderen dus ook niet. Zij zijn nog te jong om zelf die verantwoordelijkheid te dragen en ik maak er ook een potje van. Hier dus geen geleende boeken, maar een grote kast met eigen boeken. Deels gekregen voor verjaardagen (en dat schiet op met 3 kinderen) en deels opgehaald via ruilgroepen op Facebook waar ze ook weer op terug zullen gaan, zodra iedereen er klaar mee is. Heel erg handig en geen risico op bovenstaande toestanden.
Dat dus over het lenen van boeken. Maar goed, we waren vandaag dus toch in de bieb. Sterker nog, ik was er dit jaar voor de derde keer. 

De bieb organiseert namelijk leuke en interessante bijeenkomsten. Zo ben ik begin dit schooljaar naar een lezing geweest over het leren lezen in groep 3, heb ik een workshop babygebaren gedaan en vandaag was het groot feest. Dolfje Weerwolfje was jarig. Daar moet je natuurlijk bij zijn. Met compleet gezin en een vriendinnetje gingen we op pad om dit heugelijke feit te vieren. De kindjes kregen een stempelkaart en scoorden stempels bij activiteiten. Simpel maar leuk. Aan het einde van de rit, kregen ze een cadeautje.
De echte Dolf was er ook. Helaas constateerde kind 1 meteen dat deze Dolf borsten heeft en dus een mens is (0) (0)
Kind 2 moest eerst niks van Dolf weten, maar eenmaal de smaak te pakken, was hij niet meer weg te slaan bij onze witte vriend die eigenlijk blauw zou moeten zijn.
Om een lang verhaal kort te maken....
Bij de bieb kun je dus naast boeken lenen, leuke dingen doen.
Veel biebplezier ! Ennuh....bieb bedankt voor de leuke middag!

Bloggende mama 2.0

Hi allemaal,

Nou ja allemaal......de vraag is of iemand dit gaat lezen.
Alweer een bloggende mama? Ik weet het! Er zijn er al 380.000 of misschien wel meer. Maar ik vind het zo leuk! Op mijn to do lijst van mijn zwangerschapsverlof stond "een eigen blog starten" en aangezien mijn verlof er bijna op zit, wil ik toch echt nog even een vinkje kunnen zetten. Evenals bij de zolder opruimen en kind 2 zindelijk krijgen. Jullie snappen het al, hier spreekt een mama die pas bevallen is van het derde kindje en bijna weer mag/ moet gaan werken. Ons gezin bestaat dus uit mij, bloggende mama 2.0 (1980), uit een niet bloggende papa (1979), uit kind 1 (meisje 2010), kind 2 (jongen 2013) en kind 3 (jongen 2016). Dat weten jullie dan ook weer en dan nu even terug naar dat bloggen. Wat kun je van mij verwachten?

Ik ga schrijven uhmm bloggen over dingen waar ik blij van word. Dat is onder andere eten, koffie, hebbedingetjes en trends, budget-aankopen, knutsels en crea's en gezelligheid en uitjes. En dan verder nog de dingen die mij als mama bezig houden.

Heb je zin om mij te volgen? Leuk! En zo niet, dan ga ik toch lekker bloggen. Ik hoef er niet rijk of beroemd mee te worden. Het lijkt me gewoon zo leuk!



Koffietijd! Tot later!

Groetjes uit Brabant