woensdag 8 juni 2016

Over vogels en mayonaise

Woensdagmiddag is normaal gesproken een werkmiddag voor mij en de vrije middag voor niet bloggende papa. Ik zeg bewust niet papamiddag of papadag, want hij is namelijk altijd papa. Ik vind papadag een vreemd woord en doe niet mee aan het gebruik hiervan. Waar het deze week op neer kwam is dat ik mijn vrije middag geruild had. We waren dus met z'n allen vrij. We hadden al bedacht om naar een speeltuin of dierenpark te gaan, maar kind 1 had gisteren al afgesproken met een vriendinnetje van school en er moesten boodschappen gedaan worden.
Om half 3 stond ik bij het vriendinnetje aan de deur. Ze waren nog leuk aan het spelen. Ik zei dat ze wel even mee mochten om nog verder bij ons te spelen en naar de Plus te gaan. De twee meiden sprongen een gat in de lucht. Ze waren net zo enthousiast over Plus als over een middagje speeltuin. Zo gezegd zo gedaan. Er werd gesprongen op de trampo. Aan dat woord doe ik trouwens wel mee. Klinkt leuk en scheelt 2 lettergrepen.  En er werd gespeeld met de Beanieboos  (had ik die dingen maar bedacht). Toen ik de dames riep, waren ze binnen no - time weer beneden en zaten we zo in de auto naar de Plus. Toen we kwamen aanrijden, zagen we een aantal kinderen achter een hekje staan met een groot schoolbord erbij waarop staat "wij sparen Angrybirds" maar mogen ze niet aan u vragen. Heel fijn gedaan van de Plus. Kind 1 wilde er wel bij gaan staan. Iets wat ik niet goed vind, maar gelukkig heb ik hier niks van hoeven te zeggen. Het vriendinnetje deed namelijk de uitspraak "als je daar de hele dag gaat staan, heb je echt geen leven". Geweldige uitspraak voor een 7 - jarige. De twee meiden kregen trouwens Angrybirds van een oudere dame. Volgens mij juist omdat ze niet achter dat hekje stonden. Zo zou ik het in ieder geval wel doen als ik zelf geen Angrybirdspaarders zou hebben. 

Iets aan dat hele hebben en sparen staat me tegen, maar toch vind ik het wel weer educatief om met elkaar te ruilen. Kind 1 kan hier nog veel in leren. Zij geeft graag dingen weg. Heel lief, maar niet altijd handig.

Daar stonden we dan. Bij de potten mayonaise. En niet zomaar mayonaise maar van die hele dure "Hellmann's". 2 potten voor 4 euro. 4 grote ogen keken me aan. Wil je die alsjeblieft kopen? Ik was eigenlijk al niet van plan om er 2 te kopen, maar 4 ga ik echt niet doen. Ik werd uitgelachen door verschillende omstanders en besloot 2 potten te kopen. Het vriendinnetje vertelde ik dat haar mama zelf maar 2 potten moest kopen. De Plusmedewerker zag de teleurstelling en gaf de dames allebei een special edition Angrybird. Dolgelukkig waren ze. Bij de kassa vertelden ze dolenthousiast dat ze allebei een  special edition Mighty Eagle hadden gekregen. De caissière vroeg vervolgens wat ze toch zouden doen als de actie voorbij is, waarop de dames in koor riepen "dan gaan we naar Albert Heijn!" De halve kassarij lag dubbel en de dames kregen nog meer Angrybirds zonder achter het geen-leven-hekje te hebben gestaan. Gelukkig komen we ook regelmatig bij de AH en zullen de Dinoplaatjes ook zeker komen. Erg leuk trouwens met de app erbij! Je kunt dan een Dino tot leven laten komen. Vanmiddag liep er eentje in de box. Lol! Ik ga er eentje tussen de vogels zetten! Ik zal hem op Instagram plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten