zaterdag 28 mei 2016

Unboxing : monsterdoos

Als überhippe blogger doe je tegenwoordig aan unboxing. Ofwel alles uit een doos halen en een lijstje maken wat erin zit. Ik als 2.0 blogger doe dat natuurlijk niet. Kijk maar op de foto, dan zie je wat er in zit.
Wat ik er wel over kwijt wil, is dat je voor 12.95 inclusief verzendkosten het gewoon best kan proberen. Er zitten natuurlijk altijd dingen in die je niet gebruikt. Die mag je aan mij geven, want wij gebruiken alles. Tja, groot gezin met grote eters. Zonder gekheid, je kunt er vast iemand blij mee maken.
Hoewel het de eerste keer is dat ik unbox, heb ik al wel meerdere dozen besteld. Ik word er blij van, want het lijkt wel kerst. De kindjes worden er ook blij van. Ze willen alles bekijken en vinden de grote doos ook erg leuk. De monsterdoos heeft een nieuwe bestemming gekregen als boot. Ik zal mijn Instagramvolgers morgen showen hoe kind 1 de peddels gemaakt heeft. Leuk, die rijke fantasie en creativiteit.
Het meest opvallende aan deze doos vind ik de grootte van de producten. Vooral de zak koekjes is gigantisch. Gelukkig hebben we binnenkort het superheldenfeestje van kind 2. Die superheldjes lusten vast een koekje bij hun diksap.
De Wasa delicate crackers nemen we morgen mee als we een dagje weg gaan. Ik laat jullie weten, hoe ze smaken.
O ja de Monsterbox wordt razendsnel thuisbezorgd en je kunt hem hier bestellen.

Fijne zondag allemaal!

De start- en landingsbaan

Zo! Weer een klusje gedaan! Hoewel mijn schoonpa het meeste gedaan heeft hoor.
Een tijdje geleden kocht ik een oude krantenbak bij het Goed. Meteen met een idee erbij! Ik had namelijk nog een rok tape-itt van de Action liggen. Een brede washi tape met landingsbaanprint. Er werd ook een vliegtuigje bijgeleverd. Kind 2 kreeg dit van Zwarte Piet (mag ik dat nog zeggen?) toen wij Sinterklaas vierden bij de Lommerbergen. Wat was het leuk! Voor een tientje kwamen er 2 Pieten (beter zo?) de cadeautjes in je huisje brengen. Ze hebben het er nog steeds over! Ook over het huisje an sich trouwens. Het kinderhuisje heeft indruk gemaakt. Anyway, die rol tape lag dus nog in de kast.
Schoonpa was zo lief om de lectuurbak te voorzien van een likje verf. In dezelfde kleuren als zijn kamer natuurlijk. Tape erop en tada! Een landingsbaan met opbergruimte voor heel veel auto's en vliegtuigen. Die zullen er binnenkort ook wel wat bijkomen aangezien kind 2 ze in de welbekende verjaardagskrat bij Intertoys heeft gedaan.
Grappig trouwens. Terwijl ik dit schrijf zitten onze vrienden in het vliegtuig naar de VS. Zij bloggen ook en ik kijk uit naar hun verhalen. Ook kijk ik uit naar de kleertjes die ze altijd meenemen van Carters. Zo leuk! Veel plezier, luitjes!
Op Instagram zal ik meer foto's plaatsen van dit nieuwe meubel. Wat vinden jullie ervan?

donderdag 26 mei 2016

Musthaves baby 3-6 maanden

Een cadeautje kopen voor een baby is tegenwoordig een hele uitdaging. De keuze is namelijk reuze. Wij hebben met 3 kinderen een hele verzameling babyspeelgoed in huis. Mijn persoonlijke favorieten zal ik beschrijven, zodat je het spreekwoordelijke bos weer door de bomen ziet als je een (kraam)cadeautje gaat kopen.
De eerste 3 maanden bestaat spelen voor baby's met name uit kijken. Een knuffeltje wat je gewoon naast de baby legt is dan prima speelgoed. Baby's houden van contrast. Dit zien ze goed. Een licht knuffeltje met donkere accenten doet het dus goed bij ze. Een veel te witte mama met donkere kringen om haar ogen is natuurlijk ook een attractie. Mocht jij er wel florissant uitzien of als je geen zin hebt om de hele dag boven de box te hangen, zou je een mobiel kunnen ophangen. Daar kunnen ze ook lekker naar kijken. Muziek erin kan, maar hoeft niet. Nog iets leuks is een maxicosi hanger. Ik hang die ook aan de kap van de kinderwagen. Ook weer een leuk kijkding. Daarnaast zijn broers, zussen, huisdieren en televisie natuurlijk ook interessant om naar te kijken, maar ook hele eenvoudige dingen als een plank aan de muur of een slinger zijn voor een jonge baby al speelgoed. Wij hebben een zwartwitte mand in de box staan. Dat ding is een attractie op zich.
Vanaf 3 maanden gaan baby's dingen pakken en dan kan het echte spelen gaan beginnen. Naast het haar en de sieraden van mama zijn er leuke speeltjes verkrijgbaar die ze kunnen pakken. De absolute musthave voor elke baby vind ik de Oball. Ik heb er al veel als kraamcadeau gegeven inmiddels. Wij kochten de eerste in Dubai toen ik zwanger was van kind 2. Inmiddels zijn ze ook in Nederland verkrijgbaar in allerlei varianten. Deze bal is gebaseerd op de principes van Emmi Pikler. Boeiend! Het is gewoon een hele lichte bal met grote gaten die baby's al vroeg vast kunnen pakken. En nee, ik heb geen aandelen.
Op nummer 2 staat de Sophie de Giraf bijtring. Ons ventje pakt deze met 2 handen vast en gaat heerlijk op het hoofd bijten. Arme Sophie. De andere Sophie speeltjes doen het trouwens ook goed hoor. En wederom geen aandelen.
Nummer 3 is de houten babygym. Dit staat garant voor uren speelplezier. Simpel en leuk. En het nodigt uit tot ontdekken en bewegen in tegenstelling tot een mobiel. Nope, geen aandelen.
Dus zoek je een cadeau voor een jonge baby. Hierbij mijn top 3
1. OBALL
2. SOPHIE DE GIRAF BIJTRING
3. HOUTEN BABYGYM
Veel shopplezier!

vrijdag 20 mei 2016

Strijkkralen 2.0

Wow! Voor het eerst dat kind 3 eerder in bed ligt, dan de oudere 2. Wat een rust zo! Hij is inmiddels 4 maanden en ik heb er alweer 2 werkweken opzitten. De kinderopvang is geregeld dmv kinderdagverblijf en bso.
Kind 1 zit dus op de BSO. Ze gaat elke maandag. De BSO werkt met een carrousel waarbij kinderen elke 3 maanden een activiteit kiezen. Tot nu toe heeft ze onder andere koken, techniek, kunst en cultuur, judo en atletiek gedaan. Momenteel doet ze aan voetbal. Het voetballen valt erg in de smaak bij haar. Zelf zegt ze dat het wel raar is voor een meisje. Waarom eigenlijk l?
De activiteiten die de BSO organiseert zijn ook opengesteld voor kinderen uit de wijk. Vandaar dat kind 1 nu ook zangles volgt op donderdag. Dat duurt dan een uurtje en dat uur speel ik met de andere 2 kinderen op het schoolplein. Nou ja, meestal slaapt kind 3 en zit kind 2 in de schommel. Duwers genoeg op het schoolplein. Ik zit dan heerlijk in de zon als die er is. Gisteren een aardig kleurtje gekregen. Huisvrouwenbruin noemen ze dat.
Toen ik daar dus zat te bakken, kreeg ik van de BSO-juf een magazine. Wat een leuk idee stond daar in!
Vandaag weer op het schoolplein. Dit keer met baby en peuter in de stromende regen zonder waterdichte jas en met suède laarsjes. Kind 1 wilde een vriendinnetje meenemen. Prima! Eerst even naar de landwinkel zo'n lekkere salade halen en zoals elke vrijdag kwamen we de juf daar tegen. Ik werd uitgelachen door de eigenaar dat ik daar liep met 4 kinderen, waarvan er 3 supergraag hielpen door alles te pakken. En ik maar sturen. Nee! We hebben geen appelstroop nodig! Ook geen chips. Je hebt nu wel genoeg geproefd. Zucht
Maar goed, ik had mijn salade, bakje aardbeien, fles yoghurt en andere lekkernijen. Nog een keertje door de regen en op naar huis.
Er werd meteen druk gespeeld en ik kon in alle rust mijn salade opeten. Toen alle huwelijken tussen de my little pony's gesloten waren, begon het bankhangen. Het regende immers pijpenstelen en de baby lag inmiddels in bed waardoor boven spelen even niet handig was. Ik besloot het BSO-magazine erbij te pakken en het knutselidee in te zetten. Ik had nog een pot Actionstrijkkralen staan die niet plakken aan de Hama. Die konden we mooi gebruiken. We smeerden schaaltjes in met olie en verdeelden de kralen erover. Even draaien om ook de zijkanten te voorzien van strijkkralen. Daarna 10 minuutjes in de oven. Als de strijkkralen afgekoeld zijn, haal je ze zo uit de schaaltjes. Echt leuk! We hebben meteen een tweede ronde gedaan.
Geweldig idee van de BSO. Op Instagram zal ik wat meer voorbeeldjes plaatsen. Veel knutselplezier!

maandag 16 mei 2016

Het zwem abc

Allemaal lekker gepinksterd? Ik vind het wel grappig. Pinksteren is voor niet - gelovigen gewoon een lang weekend zonder tradities. We geven geen cadeaus, zoeken geen eieren en hebben geen verplichtingen. Wat doe je dan? Dagje uit, weekendje weg of klussen in huis.
Dankzij de zwemschool hadden wij dit jaar een heel bijzonder uitje. Kind 1 zwemt binnenkort af voor C. Ze mocht samen met een ouder het C - examen afleggen. Opa wilde ook wel en ook dat mocht van de zwemschool. Vanochtend stond opa dus met zijn zwembroek, lange broek, longsleeve en regenjas op het startblok. De eerste opdracht met een koprol in het water springen is een echt C-ding. Zo ook die regenjas. De juf vertelde dat de C voor compleet staat. Eens! Voor ons was het vanzelfsprekend om het ABC compleet te maken. Zelf heb ik alleen A. Officieel gezien mag ik niet eens zonder zwemhesje in de wildwaterbaan. Helaas passen die hesjes niet met mijn cup-datzegiklekkerniet en heb ik in de loop der jaren wel wat bijgeleerd, dus ik red me wel, maar toch gun ik mijn kinderen A, B en C. Over een paar weekjes hebben we weer een diplomafeestje en dan nog 2 kinderen te gaan. Pff zwaar hoor elke week een heel uur kletsen en haken op het bankje in het zwembad. Heerlijk vind ik dat. Gelukkig mag ik nog even. Kind 1 wil nu ook snorkelen. Prima! Lekker doen.
Opa vond het overigens best zwaar. Vooral met de lange kleding en de jas. Hij heeft het goed gedaan hoor! Ik weet niet of ik het hem na doe. Misschien moet ik ook eens wat zwemlessen nemen of anders de cursus "hoe trek ik mijn jas uit terwijl ik in het water val" voor beginners.
Fijne pinkstermiddag allemaal!

vrijdag 13 mei 2016

Mega Toby

Kind 2 is Mega Toby. Hij wordt over een maand 3 en hij krijgt een superheldenfeestje. Dolgelukkig is hij. Ik heb een oud poppenhuis omgetoverd tot superheldenhuis en hij kan niet wachten tot er wat bewoners inkomen. Hij zit er goed in. Hij kan namelijk vliegen en boeven vangen. Onze hond is een superheldenhond en zijn broertje een superbaby. En ik ben Mega Mindy. Ik krijg dat pak waarschijnlijk niet eens dicht haha.
Soms is het wel handig zo'n fase. Hij at namelijk nooit rauwkost. Nu vraagt hij bij alles of Mega Toby dat eet en dan eet hij het ook. Hij eet nu zelfs sla.
Ook is hij opeens zindelijk geworden, omdat superhelden geen luier aanhebben. Ideaal zo'n fase. Dit weekend gaan we uitnodigen rondbrengen en een kratje zetten bij Intertoys. Ideaal! Ze doen zelf alles erin wat ze leuk vinden en de genodigden vissen er iets uit wat ze afrekenen en geven. Zo krijgen ze altijd iets leuks en niks dubbel. Ik verwacht dat er wel wat potentiële bewoners voor het superheldenhuis tijdelijk in deze krat gaan wonen in de hoop dat ze meegenomen worden door een superheldje. Ik heb het er maar druk mee. Deze week ook weer gaan werken. Het viel me echt mee. Ik had me goed voorbereid door alvast te koken en het huishouden te doen. Moe was ik wel zeg. Tja de overtreffende trap van Moe is immers moeder.
Vandaag weer lekker vrij, maar dan kom je er opeens op donderdag achter dat je naar het cb mag/moet. Vanochtend kind 3 dus wakker gehouden en op naar het cb. Wow wat is hij gegroeid. Gewicht bleef wat achter, maar dat is normaal bij borstvoeding zo rond de 4 maanden. Kleine man is de tevredenheid zelf, dus geen stress. Ik heb trouwens sowieso weinig last van het cb. Sommige moeders klagen steen en been, maar ik niet hoor. En dat terwijl ik lekker dwars ben met een eigen vaccinatieschema en niet begin met bijvoeden met 4 maanden, tegen hun advies in. Ze vinden het prima. Fijn!
Terwijl ik daar zat te wachten, poepte kind 3 natuurlijk zijn broek vol en waren we de doekjes vergeten. Gelukkig was er een Amerikaanse mama die ons wel een "wipe" wilde geven. Die vrouw had een heel bijzonder hupje aangeleerd, zodat haar kind rustig bleef. Ik heb haar zeker 10 minuten zien hupsen in het cb. Zou ze door hebben hoe dat eruit ziet? Vast niet en alles voor de kleine!
Nee ik dan. Ik kreeg bijna een rsi-duim van het appen. Kind 1 moet namelijk een groepje van 4 hebben voor de roefeldag. Een groepje van 4 en dus niet van 3 of 5.  Wat een gedoe is dat. Die kinderen uit groep 3 kunnen dat natuurlijk niet zelf. Ik heb er nu een dagtaak aan. Maar ja, je doet het toch weer. Alles voor de kindjes.
Roefelen is trouwens een activiteit bij een bedrijf doen. Erg leuk georganiseerd.
Over activiteiten gesproken. Gisteren heeft ze haar eerste zangles gehad. Zal ik haar vast inschrijven voor Idols 2025? Nee zingen kan ze niet, maar lol heeft ze er wel in en daar gaat het om!
Of wie weet is onze Douwe zo ook ooit begonnen en schreef zijn moeder hetzelfde. Ik vond hem super! Ben weer trots op Nederland! Intussen landt er een online bestelde superheld op de deurmat. Helemaal uit China! To the rescue!

zondag 8 mei 2016

Lezen met je kind

Wat een geweldige dag hè? Zomers weer, moederdag en PSV landskampioen. Ja, nu mijn volgers nog met name uit het zuiden komen, kan ik dit nog schrijven uhhh bloggen. Waar blijft die landelijke doorbraak toch?
Terwijl ik dit schrijf, staat er een grote pan met bekers uit te koken. Morgen is het zover, ik ga weer aan de slag. Ik laat me niet gek maken en heb me uitstekend voorbereid. Ik heb vandaag ondanks dat het moederdag was en bbq-weer toch alvast gekookt voor morgen. Verder de bedden voorzien van schoon beddengoed en...... STOP! Dit gaat geen duffe huismoederblog worden. Dit is niet boeiend voor al mijn volgers. We gaan het hebben over lezen.
Even terug naar vanochtend. Moederdag en ik mocht uitslapen tot 8 uur. Ik werd verwend met mooie knutsels,  een ontbijtje en bloemen voor in mijn mooie cactusvaas. Er was iets wat ik de afgelopen weken gemist heb en dat was de eindeloze repetitie van het moederdagversje. Kind 1 kan namelijk lezen. Ze las me het versje dus gewoon voor.  Superknap natuurlijk, maar dat is uit het hoofd leren ook en dat is vooral zo schattig. Maar goed, dat mag ik gelukkig met mijn 2 andere kindjes nog gaan meemaken. Kind 1 kan dus lezen. Zij zit in groep 3. Echt voorlezen vindt ze minder, ze leest graag samen. Ik een stukje, zij een stukje, ik een stukje, zij een stukje. Naar het niveau van het boek kijken we eigenlijk niet. We kiezen gewoon een leuk boek en ik help haar toch. Als ze alleen leest, pakt ze een zogenaamd avi - boekje.
Kind 2 wil graag en vaak voorgelezen worden en dan het liefst uit een prentenboek. Favoriet zijn "wie heeft er op mijn kop gepoept", "we hebben er een geitje bij" en "Ollie en Eddy". Ook vindt hij zoek- en aanwijsboeken erg leuk.
Kind 3 mocht vandaag voor het eerst een boekje lezen met mama. Ik heb al eerder geschreven dat wij een gigantische boekenkast hebben. Natuurlijk hebben we voor hem ook iets. Het is een boekje voor kindjes van 3 tot 6 maanden met patronen. De makers claimen allerlei ontwikkelingsvoordelen voor je kind, maar het is vooral gewoon leuk. Kind 3 vond het ook echt leuk. Net als kind 2 voor wie ik het destijds kocht. Soortgelijke boeken heb je ook bij de bieb.
Nu ik die pan hoor pruttelen, bedenk ik me dat ik beloofd had aan mijn Instagram - volgers iets te schrijven over hoe je tomaten droogt. Dat slaat als een tang op een varken, maar daar hou ik wel van.
Ik gebruikte trostomaten, maar elke tomaat kan gedroogd worden. Wilde tomaten, snoeptomaatjes, roma et cetera. Je wast ze en snijdt ze in grote stukken. Doe ze in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Goede olie en geen meuk. Geloof me, dat proef je. Dan zeezout eroverheen. Ook dat proef je. Er zijn allerlei theorieën over zout. Het zou zelfs heilzaam zijn. Ik let met name op de smaak en kies voor "fleur de sel" oftewel zoutbloemen of voor het mooie roze himalayazout. O ja, grof zout mag best in dit gerecht. Dan een uur in de oven op 120 graden. De tomaatjes kun je gebruiken in allerlei gerechten. Ik deed ze op mijn broodje met een stukje fetakaas erbij.
Het vocht uit de tomaten bewaren! Met het zout en de olie is dit een heerlijke sladressing geworden. Die gebruikte ik vanavond over de rucola bij de bbq.
Dat over tomaten. Ik ga mijn kleding klaarleggen en de bekers afdrogen. Best spannend morgen. Wish me luck.

vrijdag 6 mei 2016

Dipje, neem een chipje

Wat is het heerlijk hè? Lang weekend en zomers weer. De bbq is al weer aan geweest hier en we eten weer maaltijdsalades. Ik ben gek op zomereten! Ook op winter-, lente- en herfsteten trouwens. Ik kan nu ook weer meepraten over het hebben van weekend. Maandag begin ik weer met werken. Of kan ik misschien beter zeggen dat ik eindelijk kan uitrusten op het werk?
Vandaag heb ik naast de reguliere mama - taken ook nog de schuur opgeruimd en ben ik samen met kind 1 naar de kapper geweest. Met kind 3 heb ik een supertoffe auto opgehaald bij een houten speelgoedwinkel. Er volgt snel een foto op Instagram natuurlijk. Hij is er mega blij mee. Druk dagje dus. 9 uurtjes op kantoor is dan uitrusten toch?

Gisteren was het feest. We vierden de bevrijding van Nederland en we vierden Hemelvaart. Van al die feestelijkheden hebben we niks gemerkt. Wij zaten namelijk samen met 1 kinderfeestjesgroepje in de speelhel..... uhhh hal. Slim toch? Heerlijk rustig kunnen bijpraten met onze vrienden en de kindjes hebben fijn gespeeld en zijn niet verbrand. De medewerkster had volgens mij echt niemand verwacht die dag. Dikke stress toen we vanalles te eten en te drinken bestelde. Best druk in je eentje!

Voor alle duidelijkheid, ik heb geen dipje. Nee joh, ik ging vandaag nadat ik bij de kapper was geweest, boodschappen doen bij de grootgrutter. De kapster was anderhalf uur bezig geweest met mijn haar. Het zat perfect voor een galadiner of een feest, maar helaas ging ik met mijn dansende haar boodschappen doen bij AH. Niet bloggende papa had gevraagd of ik tortillachips mee wilde nemen. Zo gezegd zo gedaan. Net de zak open getrokken en vol verbazing merkte ik dat mijn leven vanaf nu echt beter is geworden. Ken je dat? Je chippie is te breed voor het potje. Het brede stuk heb je dus in je hand en dat kleine puntje raakt net de saus. Ik wil veel saus op mijn chips! Ooit dacht een fabrikant dat op te lossen met rolletjes. Nou, dat is ook niks hoor. Die saus gaat echt niet in dat kleine gaatje van dat rolletje zitten. Maar sinds vandaag is alles anders. Er zijn namelijk langwerpige tortilla chippies te koop. Daarmee heb je veel saus op je chips en kun je met gemak over de bodem van je potje schrapen. Goed bezig AH!

dinsdag 3 mei 2016

Doh Vinci

Zo! Kind 2 en kind 3 zijn vandaag samen een ochtend naar de opvang. Kind 3 heeft zijn zogenaamde wendag. Ik vond 1 ochtendje wennen meer dan genoeg en dat is dus vandaag. Zo ongezellig zonder baby als je nog niet hoeft te werken. Hij went volgende week toch ook nog? Kind 1 is met papa op pad en ik zit helemaal alleen op de bank.......kindloos. Wow, dat is pas wennen! Koffie erbij natuurlijk weer. Lekkere cappuccino gemaakt van de ristretto van Lidl.
Ik ben wel vaker alleen zonder kids, maar dat is als ik ga sporten. Het is toch niet acceptabel dat je 3 maanden na je bevalling nog niet "in shape" bent? Daarom train ik er op los. Hoe doen die modellen dat toch allemaal? Nee joh, ik mag echt niet klagen en sport met veel plezier. En nu ga ik jullie wat vertellen over Dohvinci.
Kind 1 kreeg vorige maand een setje voor haar verjaardag. Het is een kleipistool met potjes felgekleurde klei erbij. Een beetje het idee van een slagroomspuit. Allerlei verschillende mondjes erbij. Je decoreert spullen zoals spiegeltjes, fotolijsten en hangers. Ze is er flink mee aan de slag geweest, want gisteren stonden we al weer bij Intertoys voor de navulverpakking. Dat moet dan natuurlijk op stel en sprong en ik ben dan zo gek dat ik maar weer mee ga. Mevrouwtje heeft tegenwoordig zelf geld en cadeaubonnen, dat scheelt dan weer, maar ja ze mag natuurlijk nog niet alleen op pad. Gelukkig heeft ze een privéchauffeur en stiekem vind ik dat niet erg. 
Mocht je kind ook met dit spul aan de slag gaan, zorg dan even voor een satéprikker in de buurt. Het was even uitproberen, maar met deze hack kun je klei die verkeerd gespoten is, weer terug in het potje doen. Als ik nou vlogger was, zou ik het laten zien. Helaas kan ik niet goed tegen mijn eigen stem en ging ik voor landelijke bekendheid als blogger :)
Kind 1 heeft inmiddels bijna een schilderij af. Als het Rijksmuseum het niet wil, zal ik het op mijn Instagram posten.
De koffie wordt koud en ik mag zo gaan kolven. Tot later!