donderdag 6 april 2017

Broekmaat

Lekker dagje gehad! We hebben sinds vandaag een zever in huis. Kind 1 is vandaag jarig. Vanochtend hebben we haar verblijd met een paar prachtige oorbellen, daarna mocht ze trakteren op school. Tegenwoordig moet dat allemaal gezond zijn. Best lastig vind ik dat. Ik wil namelijk wel iets feestelijks maken. Fruit hebben ze allemaal zelf al meegenomen, dus dat is het dan ook niet. Gelukkig mag er van "onze" juf ook een snoepje bij. Ik heb dus leuke zakjes gemaakt met iets gezonds en een chocoladelolly.
Ik kwam trouwens niet meer bij! Kind 1 had op haar verjaardag natuurlijk ook gewoon afgesproken met een vriendje. Wanneer niet?
Dat vriendje vertelde dat hij de chocoladelolly niet had opgegeten. Hij lust alleen witte chocolade. Waarop mijn dochter dus zei "Ik vind alles wat bruin is lekker" en het vriendje reageerde "Dan vind je mij ook lekker". Heerlijk toch?


Iets kleins wat niet gezond is, vind ik best kunnen voor een traktatie. Er zitten 21 kindjes in de klas. 21 kleine ongezonde dingen per jaar is wel te overzien. Zolang de traktatie maar niet zo groot is, dat ze hun brood laten staan.
Over gezond en brood gesproken. Jullie hebben vast op Instagram gezien dat ik gezond aan het eten ben en weinig brood eet. Sinds 9 februari zijn nietbloggendepapa en ik op rantsoen. We eten koolhydraatarm of eigenlijk moet ik zeggen koolhydraatbeperkt. Dat laatste wil zeggen maximaal 100 gram koolhydraten per dag. Koolhydraatarm is onder de 50 gram. Dat is dan wanneer je veel of snel wilt afvallen. Bij ons gaat het om wat kilootjes, dus dat beperkt is prima. Praktisch houdt dat in dat je nog een cracker, muesli, wat aardappeltjes of rijst en fruit kunt eten. Alleen dan minder dan dat we gewend waren. We eten nu veel meer groenten en eiwitten. Ik ben fan van deze manier van eten. Er is 7 kilo afgevlogen zonder honger of gedoe.
Op zondag eten we wel friet, pizza, sushi of waar we ook zin in hebben en zo ook met Carnaval en Pasen. Liever te dik in de kist, dan een feestje gemist.
Veel van mijn maaltijden staan op Instagram. Heb je vragen, let me know!


Vandaag was het eigenlijk dubbelfeest. Ik had een enorm geluksmoment. Ik ging namelijk een nieuwe jeans kopen. Voorzichtig pakte ik een maatje kleiner dan ik altijd droeg en......... te groot! Yes! Ik kon voor 2 maten kleiner gaan. Fantastisch gevoel kan ik je zeggen. Daar kan geen boterham of biertje tegenop.
Wist je trouwens dat je heel simpel je confectiemaat kunt omrekenen in een jeansmaat? Dat is namelijk gewoon -8.
Draag je maat 38, dan heb je 30 van jeans. Draag je maatje 36, dan heb je 28 nodig. 29 is een tussenmaat en staat dus voor 36/38. Handig hè?


Ik heb trouwens een tijdje gewerkt op een uitzendbureau wat beveiligers uitzond. Lang lang geleden. Die beveiligers kregen een uniform van ons en daarom vroegen wij ook altijd de broekmaat van iemand. Ik had een collega uit Maastricht die aan elke nieuwe beveiliger vroeg "wat heb je in je broek, maat? Tja, dan kon ik niet anders dan heel hard lachen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten