vrijdag 3 maart 2017

T-rex in town (Naturalis)

Een latertje! Ik moest even wachten tot twee giechelende meiden de wakkerblijfstrijd op hadden gegeven. Het is hier vakantie in het Zuiden. Kind 1 had een vriendinnetje te spelen, eten en uiteindelijk ook slapen. Gezellige boel en dat giechelen hoort er natuurlijk ook bij. Qua slaapgewoontes hebben ze geen match. Kind 1 kan absoluut niet in het licht slapen en haar vriendinnetje niet in het donker. Toch sliepen ze om 22 uur.
We hebben vandaag het jaarlijkse verjaardagskratje bij Intertoys gezet. Het vriendinnetje ging maar wat graag mee. Zo'n kratje is zo handig! De bijna jarige doet alles wat hij of zij leuk vindt in een kratje en de feestgasten kunnen daar iets uitzoeken. Er is aardig wat in de krat beland. Onder andere de nieuwste meidenlego. Lego Superhero Girls. Echt iets voor stoere dametjes! Na het speelgoedavontuur hebben we gegourmet. Wat mij betreft de laatste keer dit jaar. Laat het bbq seizoen maar beginnen. Niks, roert zijn staart!
Na de gourmet keken we Dolfje Weerwolfje en daarna lazen de dames elkaar voor. Een leuke dag!


Maar deze blog gaat over Naturalis. Daar waren we namelijk gisteren. Naturalis ligt in Leiden. Momenteel is het dicht ivm verbouwing en draait er een tentoonstelling waar de meest complete dino ter wereld te zien is, een T-rex die wij hier overigens Trix noemen. Mocht je hier naar toe willen, dan kan dat gratis als je kind WNF Ranger is. Ze krijgen dan ook een stoere stempel in hun rangerpaspoort. Vet!
Belangrijk om te weten is dat je online dient te reserveren. Je reserveert een tijdstip waarop je naar binnen wilt. Ben je eerder, dan kun je wachten in een wachttent. In die tent zit een medewerker van Naturalis vanalles te vertellen en te laten zien aan de kinderen. Zelf kun je koffie drinken. Er staat een espressobar die gisteren, helaas voor coffeelover ik, gisteren dicht was ivm een zieke medewerker. Gelukkig hoefde we niet lang te wachten en had ik thuis al cappuccino gedronken. O ja, even een tip. Je kunt parkeren op parkeerterrein Haagweg. Als je hier parkeert, kun je de hele dag gebruik maken van een shuttlebus. Die hoef je maar te bellen en hij brengt je waar je maar heen wilt. Ideaal!
Wij lieten ons dus naar de wachttent brengen. Wat anders dan die feesttent waar we een paar dagen geleden nog lekker aan het carnavallen waren.


Om 12.10 mochten wij naar de tentoonstelling. Als je binnen bent, kun je de jansen ophangen en dan gaat het dino-avontuur beginnen.
Eerst zie je wat nep-dino's. Behoorlijk mooi gemaakt en voorzien van veel leerzame informatie. Daarna mag je voor het echie en kun je naar Trix. Ontzettend gaaf om te zien en echt voor alle leeftijden. Nadat je Trix van alle kanten hebt bewonderd ga je naar het doegedeelte. Onze kinderen zijn bijna 7, 3.5 en 1 en in het doegedeelte was voor elke leeftijd iets te doen. Wij hebben er zeker een uur doorgebracht. Ook hebben we wat gegeten in het restaurant. Ik moest wel even zondigen, want koolhydraatarm hadden ze schijnbaar nog niet in de tijd van de dino's, maar ik ben flexibel en maakte van de gelegenheid gebruik om eens een champignontosti te eten. Hij was goed! Voor de kinderen hebben ze kidsboxen met broodjes en allerlei cakejes met dino's erop. Ik vond bijna 6 euro voor een krentenbol, een bolletje kaas, een pakje drinken en een fluitje aan de dure kant, maar was natuurlijk vergeten iets mee te nemen. Volgende keer smeer ik zelf een broodje en ga ik voor een leuk cakeje voor de kindjes.


Al met al zijn we zo'n 2.5 uur onder de pannen geweest. Nadat we het restant van het broodje aan de lokale eenden voerden, lieten wij ons vervoeren naar het centrum. Via een lange winkelstraat  (Met Dille en Kamille) liepen we naar de Burcht. Erg leuk om met kinderen te bezoeken. Je kunt er in, op en omheen. Allerlei kijkgaten en een fantastisch uitzicht.


Na het bezoekje aan de Burcht kozen we ervoor om Leiden te verlaten. Niet omdat we leedden, maar omdat we naar het strand wilden. Dat kan in Katwijk aan Zee, ongeveer 10 autominuten van Leiden. We zagen de zon in de zee zakken en genoten van heerlijke verse vis. Daarna was het tijd om terug te gaan naar Brabant, want daar brandt nog licht.
Alle info over Trix vind je trouwens hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten