vrijdag 10 februari 2017

Stampot en rantsoen

Hangend op de bank en wachtend op the Voice schrijf ik deze blog over stampot. Intussen hoor ik op het nieuws hoe slecht Primark voor z'n personeel is. Ik heb altijd geleerd dat personeel je belangrijkste instrument is, maar daar dus kennelijk niet. Sowieso snap ik niet wat mensen daar massaal doen. Veel shirtjes zijn zelfs niet eens katoen. Bah! Volgens mij zijn er genoeg andere budgetwinkels waar wel kwaliteitsspullen verkocht worden en waar het personeel beter behandeld wordt. Zeeman of Hema bijvoorbeeld. Regelmatig deel ik leuke en hippe budgettips op mijn Instagram account. Follow me!


Zo lekker The Voice kijken. Goede finalisten! Ik heb er zelf geen verstand van hoor. Ik ben niet bepaald een nachtegaaltje, maar ik mis wel wat kleur bij de finalisten. Vorig jaar vond ik het wat meer uitgesproken types. Deze finalisten zijn zo braaf, maar zingen kunnen ze zeker.


Ik besef me dat dit mijn eerste blog van het jaar is. En dat terwijl we al best veel gedaan hebben. We zijn 3 dagen in Bosrijk geweest en kind 3 is 1 jaar geworden. Leuk feestje gehad!
Door de feestdagen, al het lekkere eten in Bosrijk en het feestje zijn er hier wat kilo's aangevlogen. Carnaval staat ook voor de deur, dus die kilo's moeten er toch echt af.
We zijn dus op rantsoen. Afzien is het wel. Ik ben gek op bier, chocolade, chippies, brood en andere koolhydraatbommen. Sinds een week laten we dat allemaal staan. Ging ik me vandeweek wegen, zegt de weegschaal "lo". Top dieet dacht ik, maar helaas was het de batterij en niet mijn gewicht waar het apparaat op doelde. Vrolijk verder met opletten dus.


En dan zie je die reclame van de Lidl over de stampotweken. Oehhh stampot! Ik ben er gek op. Vandaag is het mij gelukt om een redelijk gezonde stampot te maken. Mijn bordje heb ik al gedeeld onder mij  IG-volgers. Ik zal jullie vertellen hoe ik hem heb gemaakt.
Ik gebruikte een zak van Lidl voor rucolastampot. Hier zit ook paprika in. In plaats van alleen "erpel", aardappel dus voor de niet Brabanders onder jullie, heb ik nu de helft erpel en de helft koolraap gebruikt. Verder gewoon gekookt en gestampt. Een beetje melk toegevoegd en klaar. #nomnomnom O ja, die erpel waren van Celavita. En daar krijg je nu toch een megagave xl pannenlap bij. Ideaal!
Het allerlekkerste van stampot is voor mij toch de jus. Die maak ik normaal met roomboter en champignons. Tja, dat is voor nu niet handig. Ik heb dus wat champignons en ui gebakken in een klein beetje olie. Dit afgeblust met rode wijn en wat bouillonpoeder (ecoplaza). Als laatste light kookroom toegevoegd  en nog wat ingekookt.  Eigenlijk was dit nog lekkerder dan jus. Zeker met de paprika en rucola. Echt Hollands is dat niet.
Check de foto van mijn bordje op Instagram. 

Ik merk dat mijn Instagram een beetje een ratjetoe wordt met swapfoto's, interieurfoto's, eten en bloggerelateerde foto's. Wat vinden jullie? Alles op 1 account of per onderwerp een account? Ik zou namelijk heel graag de 500 volgers willen gaan halen. Dan tel ik eindelijk een beetje mee in bloggersland.


Tijd voor The Voice! Fijne weekend allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten