woensdag 21 december 2016

Ik mocht dit jaar de ezel zijn.

Hier een bericht vanuit huize slaapgebrek.
3 kwakkelende kinderen. Bijna vakantie! Hebben jullie er ook zo'n zin in? Of blijft de plicht jullie roepen tussen kerst en nieuw?
Ik ben nu officieel between jobs. En wel voor 17 dagen. Binnenkort begin ik aan een nieuwe baan. Dat maakt dat ik nu echt vakantie heb. Alles is afgerond en dat is een heerlijk gevoel. Morgen ontbijt ik met de collega's en dan scheiden onze wegen. Wat mijn collega's nog niet weten is dat ik zonder mijn befaamde heksenkaas kom. Logistiek probleem met de boodschappen. Ik mis een ingrediënt. Ik kom nog wel een keer een bakje brengen, jongens. Heksenkaas is zo makkelijk om zelf te maken. Het is een mix van boursin  (was niet bloggende papa vergeten), mayo, peper, zout, citroensap, fijngehakte prei en fijngehakte komkommer zonder schil en zaadjes. Dit kun je gebruiken op brood, wraps en toast, maar ook als dipje voor een chipje of voor rauwkost. Een kind kan de was doen! Tenminste als je alle ingrediënten in huis hebt.
Ik kom net van het kerstdiner op school. Als klassenmoeder mag je daar bij zijn. Hoe leuk is dat? Vorige week begon de pret. De kinderen mochten zeggen wat ze wilden eten. Er kwam een lijst met vooral veel p's en wat andere dingen. Ik vind het altijd leuk om iets kerstigs te maken. Op mijn Facebookgroep "samen met je kind knutselen" zie ik de leukste creaties voorbij komen. Top gedaan, allemaal!
Kennen jullie dat liedje van vroeger? "Hij moet dit jaar de ezel zijn?"
Dat was ongeveer hoe ik me voelde, toen ik bij de lijst stond en er alleen nog pasta, pizza en p...friet over was om te maken. Ik koos voor pasta en heb me suf gepinterest om iets creatiefs te zoeken. Uiteindelijk koos ik voor een macaronimuffin. "Dan maak ik die van kerstboompasta" was mijn idee. Nou nee dus. Kerstboompasta bestaat niet meer. Ik ben gisteren (hoe gestoord ben je dan?) bij 4 supermarkten geweest. Nergens kerstboompasta. Het werden een soort van monsters van de grootgrutter. Past goed bij kerst toch? Gelukkig is het een openbare basisschool. De grootgrutter had wel kerstboomkaasjes. Die heb ik erop gelegd en de kinderen konden er nog pesto opdoen. Voor een pastagerecht dus nog best leuk.
We hebben het vanavond opgesmuld. Echt leuk om mee te maken. 22 kinderen aan tafel die rustiger waren dan de 3 bij mij thuis, oberende vaders, juffen op hoge hakken en alle kindjes met hun mooiste kleding aan. Zelf had ik voor de gelegenheid glitterogen. Eyeliner met glitters van Etos. Echt een leuk effect en ook handig om accenten met schminken aan te brengen.
Wat een tips weer! Heksenkaas, macaronimuffins en Eyeliner. Ik ben een foodie en beautyblogger in één. Het gaat goed met mijn carrière als blogger. Sommige blogs zijn al bijna 2500 keer bekeken. Gaaf! Bedankt allemaal.
Lieve, lieve volgers. Ik wens jullie een heerlijke kerst en een fijne jaarwisseling toe. Tot volgende jaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten