zaterdag 11 februari 2017

Gezond Maccen

Gezond Maccen? "Da ken toch nie" zouden ze hier zeggen. Nou, mij is het gelukt vandaag. Ik ga jullie uitleggen hoe.

Nog 8 minuten, want dan start Wie is de Mol. Ik speel mee met de app. Jullie ook?
Ik zit enorm te twijfelen of ik all-in zal gaan. Ik heb nog 2 verdachten. Toevallig 2 kindervrienden, namelijk de praatjesmaker  Jochem en degene die de leukste rol in Mees Kees heeft, Sanne. Mees Kees is echt een film om zelf ook met plezier te kijken. Mocht je hem nog niet gezien hebben in de bios, dan is het echt een aanrader om hem straks te kopen/huren/lenen, maar natuurlijk nooit illegaal te downloaden.

Nog 5 minuten en dan begint dus de Mol. Inzetten van de punten kan nog wat langer. Tiet zat ;)

Wij zijn dus naar de Mac geweest. Erg gezellig met mijn familie. Maar ja, wij zijn op rantsoen zoals ik gisteren schreef. Lastig? Nee joh! We waren er al om 16 uur, dan heb ik nog geen honger. De kindjes uiteraard wel. Zij hebben de hele dag honger. Nadat ik voor de 85ste keer uitgelegd had aan kind 2 dat ze echt geen frikadellen in deze frietjestent hebben, hadden de kindjes de keuzes gemaakt. Ik bestelde 3 Happy Meals. Voor kind 2 is Maccen trouwens Fristi drinken. Voor een keertje is dat niet erg. Hoewel voor een keertje. We hadden laatst een bruiloft. De bruidegom betrapte kind 2 op stiekem Fristizuipen. Die bestelde hij en liet hij door de ober in een hoekje zetten. Goed opletten of er niemand keek en lurken maar. De boef! Ik heb altijd geroepen "liever een boef dan een muurbloempje". Missie geslaagd! Aiaiai.

Kind 3 is trouwens net 1 geworden. Voor hem bestelde ik een visstick met snoeptomaatjes en water. Het toetje voor hem had ik van thuis meegenomen en zo kon hij ook prima mee-eten. Ook at hij drie zoutloze frietjes. Loedermoeder 🤗
Dat voor wat betreft de kinderen dus. Ikzelf heb 2 koffies op en een zakje snoeptomaatjes. Afzien? Nee, het viel 100 procent mee. De koffie vult ook en ik kon kind 3 goed helpen met eten.

Thuisgekomen genoten we van een heerlijke salade. Lekker met alles erop en eraan. Ik maakte er ook nog een sausje bij. Bij Lidl verkopen ze gevriesdroogde saladekruiden in een potje. Kost geen drol en is erg handig. Je kunt dit mengen met yoghurt en dan heb je een heerlijk dipsausje.

Bijkomend voordeel is dat de kindjes al sliepen en wij heerlijk rustig konden eten.
Tot morgen, boefjes. Dan kunnen jullie lekker spelen met jullie Lego-batman-vr-bril. Vet man! Veel vetter dan ons eten!
We gaan nog even door met ons rantsoen. Het bevalt prima. Wordt vervolgd........

O ja, hierbij de link naar de voedingswaarden van het Mac-eten.   Erg handig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten